Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Bukós szakasz kritika

Bukós szakasz kritikaMa már közhely, hogy Hollywood mennyire ötlettelen. Ez részben igaz is, de azért több mint száz év után nem könnyű olyat vászonra vinni, ami eredeti, olcsó, és még a közönségnek is tetszik, annyira, hogy visszahozza az árát. Így inkább biztosra mennek. Vagyis ami egyszer bevált, beválhat még egyszer. Remake, reboot, franchise, stb. És persze a csináljunk egy régi, sikeres sorozatból filmet recept sem maradhat ki. Pont, mint a Bukós szakasz.

Jon Baker (Dax Shepard) valaha világhírű motoros kaszkadőr volt, de egy súlyos baleset miatt a karrierjének annyi. És az asszony is kidobta. Hogy ne ölje, meg az unalom beáll motoros rendőrnek, mert a csajok buknak az egyenruhára. Frank Poncherello (Michael Pena) FBI ügynök, aki éppen most buktatott le egy bankrabló bandát. De Kaliforniában valaki fosztogatja a pénzszállító kocsikat, és úgy hiszik, valaki a motoros zsaruk közül. És mit tesz isten, Mont egymás mellé osztják be őket. Készen is van a kötelező buddy-cop páros. Zöldfülű és tapasztalt “öreg”, Profi motoros vs. vezetni is alig tudó, szőke kékszemű vs. mexikói. A kötelező ellentét is megvan, jöhet az akció. A film a végig megy a kötelező fázisokon, ellenszenv, elfogadás, barátság. Közben néhány szép akció, és sok jól-rosszul sikerült poén. Ja, és néha nyomoznak is, nem is rosszul. És ennyi.

Bukós szakasz kritikaAz eredeti sorozat inkább csak inspiráció volt, hogy megadja a kereteket. Ami itthon úgysem számít, mert a sorozat hazánkban teljesen ismeretlen. Amerikában is már 34 éve véget ért, így a nosztalgia faktor sem túl sokat nyom a latban. De ez nem fontos, mert a film megáll a maga lábán. Mit áll, száguld. Dax Shepard igen a szívén viselhette az alkotás sorsát, hiszen a főszerep mellett magára osztotta az író és a rendező feladatait is És bejött. Persze mint krimi maximum közepes, de mint vígjáték rendben van. Szinte minden vicc ül, még a kínosan altestiek is. Pena nem először alakít vicces mexikóit, és bizony látszik, hogy ért hozzá. Dax-szel oda-vissza dobálják a jobbnál jobb, vagy hülyébbnél hülyébb poénokat, de csak meglepően kevés sül be, az eredmény legtöbbször harsány nevetés. És mivel ez volt a cél, a küldetés teljesítve.

Bukós szakasz kritikaSajnos kettejük összjátékának a többi karakter issza meg a levét, ugyanis nem jut rájuk játékidő. Egy-egy jelenetet kapnak, de még a főgonoszt is alig látjuk. A már Vincent D’Onofrio érdeme, hogy még így is képes egy hús-vér karaktert hozni. Karizmatikus, okos, de elszánt, és ha kell kegyetlen. Pont amilyenre szükség van. A többiek valóban súlytalanok, de azért a humort ők is szállítják, így nagy gond nincs velük.

Az akciójelenetekre sem lehet panasz. Akad itt motoros, autós, helikopteres üldözés, burleszkesen béna rombolás, de felrobbanó épület és széttört autó és motor is.

Habkönnyű, de nagyon szórakoztató havervígjáték. Remek kikapcsolódást nyújt, csak bírjuk rekeszizmokkal. Csak ügyeljünk a korhatárra, tényleg nem gyerekeknek készült.

Szerintem:

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2017. március 23.

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..