Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Hivatali karácsony kritika

Ha a buli elszabadul...

Hivatali karácsony kritikaMinden évszaknak megvan a maga típusfilmje, néha több is. Karácsonykor biztosan jön egy családi vígjáték és egy romantikus film. Hát ez egyik sem. R kategóriás, magyarul felnőtteknek szóló komédia. Vagyis sikamlós beszólások, szexszel kapcsolatos poénok, egy kis káromkodás, de semmi komoly tartalom. Persze ez nem is cél. Vicces legyen és ne túl hosszú, egyszerű sztorival, és kész is, mint a Hivatali karácsony című film is.

Josh Parker (Jason Bateman) egy chicagoi informatikai cégnél fejes, de a cégnek nem megy túl jól. A fiatal főnök, Clay (T.J. Miller) nem igazi vezető, így nővére, Carol (Jennifer Aniston) tartja kezében a gyeplőt. Aki a cég gyengélkedése miatt be akarja zárni a boltot. Egyetlen esélyük, egy nagy üzlet megszerzése, még karácsony előtt. Hogy meggyőzzék a kiszemelt cég üzletkötőjét, elhívják a céges bulira, hátha. Persze a buli titkos, mert sokba kerülne a cégnek. Innentől a történet nem tartogat sok meglepetést. Lesz itt minden, kaja, sok pia, egy kis drog, sok perverz kolléga, és még több humor, a jobb és a rosszabb fajtából egyaránt. Nincs hiány színesítő mellékalakokban sem. Szingli anyuka, önjelölt feka dj, lúzer kocka, perverz ázsiai, karótnyelt HR-es, bombázó programozó csaj, női strici, stb. Mindenki hozza a kötelezőt, jut nekik egy-két poén, és annyi. A történet néhol leül, és unalomba csap át, de összességében nevetünk eleget, ez elég kárpótlás a gyengébb pillanatokért. Mondjuk a technológiai kamut hanyagolhatták volna, de ez van.

Hivatali karácsony kritikaAmi működik, azok a színészek. Rutinosok mind, nem kell csalódnunk bennük, pont ezért dühítő egyesek alulhasználtsága. Kate McKinnon több időt kaphatott volna, és Courtney B. Vance is alig van a vásznon. Talán csak logisztikai probléma, hiszen idén mindketten elég elfoglaltak voltak más munkáik miatt. Viszont kevesebb üresjárattal és frissebb poénokkal jobb film is lehetett volna. De minden jó, ha jó a vége. A kikacsintós és popkult viccek azért ülnek, bár az egyiken egyedül én nevetettem a teli moziteremben.  🙂

Egyszerű, sablonos cselekmény egy gátlástalan irodai buli köré kanyarítva, remek színészekkel előadva. Nem is ígért többet. Kikapcsolódásnak pont jó.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. december 8.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..