Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Énekelj! kritika

Szólj rám, ha hangosan énekelek!

Énekelj! kritikaA minyonsereggel feltörekvő Illumination Entertainment A kis kedvencek titkos élete után nem merészkedik messzire: egy Zootropolishoz hasonló állattársadalom koncepciójára építi fel az ismerősen hangzó énekversennyel kevert önmegvalósítás történetét. Kívülről fújt nóta ez, vagy sikerült belecsempészni néhány különleges hangot az Énekelj! című animációs filmbe?

Buster Moon, egy csőd szélén álló színház tulajdonosa azzal a mentőötlettel rukkol elő, hogy egy énekversennyel csábítaná vissza a közönséget, a szebb napokat is látott épületbe. A selejtező után Johnny, az apja bűnbandájából kitörni kívánó gorilla, Mike, az egoista egér, Ash, a tinédzser süni, Rosita, az elfoglalt családanya mérik össze hangjuk, hogy kiderüljön, ki nyeri a százezer dolláros főnyereményt.

Énekelj! kritikaAz Énekelj! szinte az összes jellemtípust felvonultatja, amit egy effajta cselekményben el tudunk képzelni, így mindenki megtalálja majd azt a figurát, akivel a leginkább tud azonosulni. Akad itt anyaszerepből kitörni vágyó malac, összetört szívű, lázadó tinédzser és önbizalom hiányos elefánt is. A cselekményt ott csavarják meg, hogy maga a tehetségkutató szervezője is központi figurája a történetnek, ezáltal sokkal inkább számít a show megvalósítása, minthogy ki lesz a győztes.

Énekelj! kritikaHiába operál olyan csapból folyó közhelyekkel, mint „valósítsad meg önmagad” és „ha bízol magadban, mindenre képes vagy”, nemhogy nincs az arcunkba tolva, de olyannyira nincs fókuszban, hogy szinte elsikkad a háttérben. Remekül adagolják a humort, közel nem az utóbbi idők legviccesebb animációs filmje, viszont végig fenntart egy vidám atmoszférát, és nem próbálkozik géppuskatempóban poénokat lövöldözni. A Minyonok után örömteli konstatálni, hogy megint a cselekménynek van alárendelve a humor, nem pedig fordítva.

Dalok tekintetében nem sok panasz lehet a felhozatalra. A populáris számok mellett két saját szerzemény is bekerült: Scarlett Johansson-tól a Set It All Free és a stáblista alatt felcsendülő Faith kifejezetten jó dalok, de az egész film aláfestése tele van marhajó számokkal.

Az Énekelj! egy minden ízében vidám, szórakoztató rajzfilm, tele szerethető karakterekkel, remek dalokkal, nem a legeredetibb, de magával ragadó történettel, kevésbé feltűnő közhelyekkel tarkítva. Nem próbál nagyot markolni, talán pont ezért is működik ilyen jól.

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. december 22. 

Forrás és fotó: UIP-Duna Film


RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..