Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Underworld: Vérözön kritika

Underworld: Vérözön kritikaA horror frachise-ok jellemzője, hogy mivel viszonylag alacsonyabb költségvetéssel készülnek, elég egy szolidabb anyagi a siker a folytatáshoz. És mivel a négy évvel ezelőtti, újra Kate Beckinsale-el készült Underworld folytatás hozta a legtöbbet a sorozat történetében, nos tudtok, hogy eljön ez a pillanat.

Selene (Kate Beckinsale) éppen hogy megállította a Lycan-ek világuralmi terveit, máris menekülhet, mert mindenki szeretetett lánya vérére szomjazik, szó szerint. Így elválnak útjaik, hogy még véletlenül se árulhassa el, hol találják. De nem ül a formás fenekén, hanem David (Theo James) segítségével nyomozni kezd a farkasok új, és igen erős vezetője, Marius után. Közben a vérszívók egymás vérét szívják, mert mindig van, aki feljebb kívánkozik. Ezt a szerepet most Semira (Lara Pulver) tölti be, aki lenézet, de annál hatékonyabb szeretője, Varga (Bradley James) segítségével tör előre. Ám a fenyegetés olyan nagynak tűnik, hogy a vámpírtanács hajlandó megbocsátani és visszafogni Selene-t a soraiba. Aztán beindul az intrikával súlyosbított mészárlás, ahol a jófiúknak és lányoknak menekülniük kell. Persze újra előkerülnek, rég elfeledettnek hitt népek és titkok, hogy legyen, ami előreviszi a cselekményt. Mert jön a folytatás, az tuti.

Underworld: Vérözön kritiikaSok újdonságot nem kell várni egy ötödik résztől, ehhez képest azért akad. Megismerjük az északi, fehérbe öltözött, szőke vámpírokat. Na vajon, kik lesznek a jók? Ennél nagyobb kontraszt nem is lehetne köztük és a régiek között. A farkasok viszont nem változtak, buták, de szőrösek, mint eddig is, és a vezetőjük nem tök hülye, de ennyi. Van itt rajtaütés, ostrom, párviadal, még egy kis mágia is. Intrika, árulás, önfeláldozás, csak a szokásos. És megint van vámpír-farkas szerelemi szál, mert azt még nem unjuk. De, unjunk. A hangulat egy kicsit visszahozza az első két részét, de ez csak felmelegítés. A történet olyan, mintha mindet bele akartak volna zsúfolni, ami jól néz ki vagy jól hangzik, hogy frankó legyen. Hát, nem mindig sikerült. Olyan következetlenségek vannak benn, hogy csak fogtam a fejem.

Persze, ne legyünk igazságtalanok, ez csak egy sima kisköltségvetésű akciófilm, némi vámpír és vérfarkas fűszerrel, hogy különbözzön a többitől. Beckinsale még mindig csinos a kis, fűzős latexruhájában, és van bunyó, meg lövöldözés, meg szerelem, meg minden. remélem azért a következő részre nem spórolják meg a forgatókönyvíró gázsiját.

Lukas történet egy már kult főszereplővel, és vállalható mellékszereplőkkel, enyhe horror beütéssel, sok vérrel. Inkább csak rajongóknak.

Nálunk egy héttel az amerikai premier előtt látható!

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. december 1.

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..