Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Tapló télapó 2. kritika

Taplóbb télapó

Tapló télapó 2. kritika13 év nagyon hosszú idő a filmszakmában. Karrierek mehetnek tönkre vagy élhetik fénykorukat, franchise-ok születhetnek és múlhatnak ki ennyi idő alatt. Ezért is meglepő egy filmet folytatni ilyen hosszú idő után, de nem példanélküli. Hátha még emlékszik valaki a Tapló Télapóra. 🙂

Willie (Billy Bob Thormton) még mindig ugyanaz az alkoholista lúzer, aki annak idején volt, csak még jobban lestrapálta az élet. Volt társa a sitten, a csaja elhagyta, nincs senkije, kivéve a levakarhatatlan, együgyű gyerekből levakarhatatlan és együgyű felnőtté növő Thurman-t (Brett Kelly). Ám a múlt visszatér, Marcus a bűnöző törpe képében, aki a régi szép idők emlékére újabb balhét tervez, az eddigi legnagyobbat. De ehhez kell egy belső ember is, aki nem más, mint Sunny (Kathy Bates), Willie rég nem látott anyja. Hát egy nyáltól csöpögő viszontlátás, annyi szent. És az is kiderül, kitől örökölte folyton részeg “főhősünk” kifinomult modorát. A csipet csapat nekilát a melónak, aminek célpontja egy adományokat gyűjtő szervezet széfje. Ám a cégvezető, Diane (Christina Hendricks) igyekszik résen lenni. Willie meg az övén.

Tapló télapó 2. kritikaUgyanazt kapjuk, kicsit felturbózva, mint annak idején. Részeg, kiállhatatlan, egymást is folyton átverő bűnözők, naiv gyermeki rácsodálkozás, sikamlós poénok, és sok szex. A humor messziről leköpi a PC-t, de ez így volt az első részben is. Ez legalább működik. Ami a többi elemről már nem mondható el. A régi karakterek nem fejlődnek egy fikarcnyit sem, az újak pedig mérsékleten érdekesek. A történet sem túl izgalmas, és nem kínál meglepetést sem, de illik a lúzer bagázshoz. Fájó hiány Thurman karakterének hanyagolása, mert az ő és Willie kettőse nagyon jól működött és ez adta az első rész gerincét.

Remek színészek rutinból játszanak papírmasé karaktereket, unalmas díszletek között, minimális történettel. Alpári és néhol kínos humoruk ugyan megnevetett, de kevesebbszer, mint kellene. Nem rossz film, csak kissé lapos és érdektelen. Nem ér fel az elődhöz, az legalább szórakoztató volt, ez csak mérsékelten az.

Akinek az első rész tetszett, annak megér egy próbát, de akinek már a trailer sem jött be, az kerülje messzire.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. november 24.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..