Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Gólyák kritika

Gólyák kritikaReménykedtem benne, hogy A Lego kaland csak az első nagy dobása volt Warner Animation csapatának, és még jó pár minőségi animációs filmmel bővítik repertoárjuk. Viszont míg a The Lego Batman Movie – másik, épp készülő filmjük – szinte kézzel fogható potenciált árasztott magából, a Gólyák esetében már a koncepció előtt is csak vakargattam fejem. Ennek ellenére megszavaztam neki bizalmat, mivel A Lego kaland már rácáfolt rossz előérzésemre, miért ne lehetne hasonlóképp a Gólyák esetében is?

Gólyák kritikaA történet szerint a gólyák szállították egykoron az újszülötteket a szüleihez, de ezt számukra túlságosan fárasztó munkát napjainkban leváltották, és egy nemzetközi, internetes csomagkiszállító céget üzemeltetnek. Fióka, az egyik kézbesítő gólya, és Tulipán, az ott dolgozó árva véletlenül újraindítják a Babakészítő Gépet, ami ki is dob magából egy újszülött csecsemőt. A párosnak nincs más választása, mint elvinni a kisbabát a szüleihez.

Gólyák kritikaVisszaköszön A Lego kaland parodisztikus, beteg humora, ami mind a felnőtteket, mind a gyereket könnyedén képes nevetésre bírni. Az olyan elborult jelenetek, mint a farkas falka járművekké való összeállása, vagy a pingvinek elleni ütközet mind emlékezetes momentumai a Gólyáknak, de számomra Pigeon Toady, a pici madárka vitte a pálmát, aki főhőseink után nyomoz a film során. Ebből az elképesztően debil mód kisebbségi komplexusos karakterből marhajó poénokat hoztak ki.

Gólyák kritikaA főszereplő páros, és a babára váró család is kellően érdekes jellemek, viszont maga a cselekmény eléggé kiszámítható, egy pillanatra sem fog minket meglepetés érni. A sokkal nagyobb baj, hogy magával a koncepcióval nem csak, hogy nem kezdenek semmit, de a végére teljesen értelmét veszti az egész felvetés. Az emberek képesek gyermeket nemzeni, ennek ellenére jobb, ha a gólyákkal gyártjuk le a babákat, majd szállítjuk le a pároknak. Miért is? Mintha az egész elképzelés kifulladt volna félúton, és a végére kihúzták a random tanulságok fiókból a család fontossága kártyát, hiszen azzal nem lehet mellélőni. Emellett a babák cukiságának állandó reflektorfénybe állítása kezd szörnyen kínossá válni egy idő után.

A Gólyák egy kifejezetten vicces, szerethető karakterekben és emlékezetes momentumokban gazdag rajzfilm kiváló szinkronnal, ami nem igazán tudja, végtére miről is akar szólni. Nem akart teljes egészében komolytalan ökörködés lenni, viszont nem sikerült befoltozni a koncepció hiányosságait, sem a lényegi konklúzióval lezárni.

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. szeptember 22.

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..