Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A mestergyilkos: Feltámadás kritika

A mestergyilkos: Feltámadás kritikaJason Statham napjaink akcióhőse, akár tetszik, akár nem. Ő foglalja el azt a “trónt”, ami Sly és Arnold kiöregedése miatt megüresedett. Ez a tény önmagában sokat elmond az akciófilmek helyzetéről manapság, annak ellenére, hogy azért nincs válságban a műfaj. B-filmek mindig is voltak és meg is van a maguk helye, nem kell őket bántani. De azért lehetnének jobbak is, mint ahogy a A mestergyilkos: Feltámadás is.

Arthur Bishop (Jason Statham) magányosan tengeti visszavonult kis életét, ahogy a kegyetlen gyilkosok szokták. De a múltja utána nyúl, és még el kell végeznie egy utolsó melót, ami után isten bizony békén hagyják. De az öreg gépész nem áll kötélnek, inkább elmenekül az isten háta mögé, ahol hűs a tenger, de lágy a napsütés. De felbukkan a kötelezően megmentésre szoruló, igen mutatós fehérnép, név szerint Gina (Jessica Alba), és ő megteszi, amit a forgatókönyv megkövetel. Besétál a csapdába, elvégzi a melót és bosszút áll, mert így tanulta.

A mestergyilkos: Feltámadás kritikaDennis Gansel rendező filmográfiája igen érdekes. A nagyon egyszerű mellett (Csajok a csúcson) van figyelemre méltó alkotása is (A hullám). Most viszont egy szimpla iparosként egy teljesen semmilyen filmet készített. Minden kötelező kellék a helyén (gonoszok, nők, fegyverek, akció, stb.), de az egész olyan unott és mesterkélt. Az első rész sem volt egy kiemelkedő alkotás, de kicsivel földhözragadtabb volt, ami jót tett neki. Itt most minden nagy és stílusos, vagy annak akar látszani. Statham izmos és szótlanul kőkemény, Alba még mindig csinos, a gonosz még mindig genyó, a célpontok pedig mintha egy Bond film főgonoszai lennének. Nem viccelek, az egyiknek még egy földalatti atombunkere is van, tengeralattjárókkal. Vagy valami hasonló. A legrosszabb rosszfiú annyira hangsúlyozza keménységét, hogy még a medence körül is tucatnyi testőr vigyázza. A többiek meg rajzfilm gonoszok, így súlytalanok, még örülünk is, amikor meghalnak. Persze minden jó, ha vége jó, mert mehetünk haza.

Az akciók látványosak, de túlzottak, a motiváció erőltetett, a főhős pedig olyan könnyen manipulálható, mint egy kanos tinédzser, aki meglát egy Playboy címlapot. És bizony Statham arcán is látszik, hogy már nagyon unja, hogy mindig ugyan azt az egy karaktert kell játszania. Egyetértek vele.

Látványos, de tucat akciófilm, ami szinte belefullad a klisétengerbe, de ezt csak magának köszönheti. Az első rész ott sír egy sötét sarokban, és azt kérdezi: -Miért? – Pénzért- szól a válasz. 🙁

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. szeptember 1.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..