Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A zátony kritika

Ha ölni kell

A zátony kritikaSzokásomtól eltérően ez a kritika most egy kicsit spoileres lesz, nem mintha lenne bármi váratlan csavar a filmben, de gondoltam azért szólók előre. Azért térek el a jól bevált szokásomtól, hogy példákkal tudjam illusztrálni, hogy A zátony mennyire ostoba és rettenetes film. Igen, rettenetes. Nem simán rossz, hanem egyszerűen pocsék. Az a fajta, ami leszívja az agyadat, és úgy állsz fel az utolsó képkocka lepergése után a moziszékből, mintha fejbevertek volna egy bazinagy kalapáccsal.

A film alkotói azt mondták, hogy a 127 óra, a Gravitáció, és a mára már klasszikussá vált Cápa című filmre hasonlít leginkább a The Shallows. Háááát… Ezzel csak egy gond van, hogy az előzőleg említett filmek rendezői (Danny Boyle, Alfonso Cuarón, Steven Spielberg) nem említhetők egy lapon Jaume Collet-Serra-val, aki eddig szinte csak középszerű akciófilmeket rendezett, a forgatókönyvíróról már jobb, ha nem is beszélünk. A egyik legnagyobb probléma az, hogy nincs történet, valószínűleg Blake Lively gázsija elvitte a költségvetés nagy részét, így nem maradt pénz rendes forgatókönyvre. A másik dolog, – amihez szerintem már tehetség kell – hogy az alig 1,5 órás filmben szinte nem történik semmi, és emiatt rém unalmas. Viszont, ha meg történik valami, akkor az meg olyan bődületes ökörség, hogy a fejünket fogjuk kínunkban. Egy-két jelenetet még a Sharkanado vagy a Piranha is megirigyelt volna.

A zátony kritikaNa nézzük miről is szól ez a „film”. Adott egy csini, szöszke amerikai csajszi, aki úgy dönt megkeresi a szörfösök paradicsomát, a titkos partot, amiről anyja mindig mesélt. Nagy „szerencséjére” meg is találja, és mivel ő egy igazán vagány, belevaló kis nő, úgy dönt, elmegy szörfözni teljesen egyedül. Nincs más csak a végtelen óceán, ő és a szörfdeszkája… Ekkor még nem sejti, hogy hamarosan halálos veszélybe kerül, mivel a víz alatt egy igazi vérszomjas szörnyeteg rejtőzik.

Tudom, kicsit a Zs kategóriás filmek ajánlójára emlékeztet a történetleírásom, de A zátony színvonala kb. azt a szintet üti meg. Már maga az, ahogy a film kezdődik nagyon vicces, a férfinézők biztos jobban értékelik majd, mint én. 😉 Főhősünk Nancy, a gyönyörű óceánparton, ahol rajta kívül nincs egy árva lélek sem, erotikusan pucsítva letolja rövidnadrágját, majd szintén igen szexi módon leveszi pólóját is. Ezután csöppnyi fürdőruha felsőjére felvesz egy olyan szörfruhát, ami leginkább egy haspólóra hasonlít. Alulra vétek lenne bármit felvenni a falatka bugyikára, mert akkor nem látszana szörfözés közben Nancy formás feneke. Értem én, hogy Blake Lively egy csinos színésznő, és a rendező úgy érezte, hogy ezt meg kell mutatnia, de kicsit túlzásba vitte, és néha már-már a Piranha című  „alkotásra” hajaznak az ehhez hasonló jelenetek.

A zátony kritikaAz előző bekezdésben leírt dolgokat még el is néztem volna, ha ezután egy izgalmas, ötletes, véres thrillert/horrort kaptam volna, de nem. Az egész történet klisékre épít, ráadásul azt is rosszul, nem képes feszültséget teremteni, nem tudtam együttérezni a főhőssel, ezért nem is igazán érdekelt, hogy végül ő vagy a cápa fogja-e túlélni. El is érkeztünk a film másik gyengepontjához a cápához. Ilyen cápát még tuti nem láttál! Azt leszámítva, hogy ő egy szuper-őrült vérszomjas cápa, kettéharap egy szegény szerencsétlen részeg mexikóit (mert miért ne), és ha véletlenül egy ember belemegy az óceánba, annak annyi! Mit neki sekély víz, mit neki apály, dagály, fémbója, ha ölni kell, hát ölni kell! A legnagyobb szuperképességét még nem is említettem: a Sharkanado repülő cápáit szinte megszégyenítő módon kiugrik a vízből, hogy végezzen főhősünkkel.

A zátony kritikaVisszatérve a részeg mexikóira, aki csúnya halált halt, egy igen vicces jelenet is kapcsolódik hozzá. Nancy hajnalban megpillantja emberünket, és nagyon megörül, hogy végre van valaki, aki segíthet rajta, de hát az úriember inkább főhősnőnk táskáját akarja lenyúlni. Viszont egy fura ötlettől vezérelve azt gondolja, hogy jó lenne szörfözni egyet, amihez talál is egy megfelelő eszközt a vízben. Nancy erre elkezd neki mutogatni a zátonyról a következőképpen: vadul elkezd vonaglani, a térdén ugrálni és a feje fölé a kezével egy háromszöget csinál, ami a cápát jelképezi. A jelenet a partról kb. úgy nézhet ki mintha azt mutogatná, hogy „Nád a házam teteje”. 😀  Hát ezen hangosan felröhögtem, komolyan ez volt az egész film legszórakoztatóbb része.

Talán, ha még egy kicsit eltúlozzák a hülyeségeket a filmben, akkor elérhette volna a Piranha című „klasszikus” színvonalát, ami a Zs kategóriás horrorok között egy igazán szórakoztató „alkotás”. A legnagyobb baj viszont az volt, hogy a készítők teljesen komolyan vették magukat, hogy ők majd megcsinálják a 21. század Cápáját de a megvalósítás viszont nagyon-nagyon gagyi lett. Igazából nem ajánlanám senkinek. Talán a nagyon elvakult Blake Lively rajongóknak éri meg a mozijegy árát, hogy lássák kedvencüket falatnyi fürdőruhában küzdeni az életben maradásért.

Szerintem: 

Szerző: Illés Heni

Hazai bemutató: 2016. augusztus 11.

Forrás és fotó: InterCom
Olvasd el ezeket is!

32 Comments on A zátony kritika

 1. Kovács Béla // 11/26/2016 at 20:01 //

  Nálam általában, ha nem megyek ki egy film alatt 5-ször rágyújtani az már bizony Nekem tetszik. No ennél a filmnél 1-szer mentem ki, szóval….. Lehet kritikát írni egy filmről, fikázni, de attól még valakinek, valakiknek, pédául nekem, rohadtul bejött.
  Szóval szerintem helyet kap a vinyómon hosszútávon. 🙂

 2. Szia Heni!
  Szerintem igazad van, hogy ez a film nem kimagasló. Igazából nem is erről írnék, mert ebben egyetértek.
  A kritikád stílusával kapcsolatban azonban nekem is akadt egy-két gondolatom. A kritika nem egyenlő a fikázással, mert az bizony már zavaró.
  És sajnos az az érzésem volt, hogy a filmben sem értettél minden célzást megfelelően, ha csak pl. a részeg mexikóit nézzük: NEM kedve szottyant szörfözni, hanem úgy gondolta, hogy a deszkát is elviszi magával szépen. Ez pedig igazán egyértelműnek kellett volna hogy legyen, ha már filmekről írsz kritikát.

  Na aztán elkövettem azt a hibát, hogy beleolvastam a kommentekbe.
  A barlang. ??! KOMOLYAN?!
  És itt akkor visszacsatolnék Hozzád. Mert az oké, hogy ízlések és pofonok, stb., de az, hogy leszólod a cápát hogy milyen állat is valójában (anélkül, hogy tisztában lennél vele) és kiemelsz egy olyan filmet, amiben a valóság igencsak távoli dimenzió?… Nem a vérszomjas, borzasztóan félelmetes (:D) szörnyekre gondolok, mert az ugye-vegyük úgy-, hogy a film lényege. De ezek a párbeszédek a csajszikák közt, meg a barlangi közlekedés, a technika finoman szólva is kritikán aluli, konkrétan kiröhögni való, hogy egy 20 m-es üregbe csak úgy zutty, lenn vagyunk.
  Ami mondom, részletkérdés. De ha ilyen alaposan “kritikus” vagy, akkor ezek hogyhogy nem tűntek fel? Vagy másképp kérdezem. Mi tetszett az említett filmben?

  Természetesen nem a megbántás volt a célom, vagy bármiféle leszólás. Csak ha az ember valamiről ír, azzal legyen tisztában.
  Egyébként meg nézzünk valóban igényesebb filmeket, olyan rövid az élet!

  Szép napot!

 3. Még annyit, hogy itt megy nagyon a cápás téma amihez szeretnék hozzá tenni pár dolgot.
  A mérete elérheti az 5 métert, a tömege az 1 tonnát.
  Akár 50 Km/H sebességet is képes elérni ami igencsak elég ahhoz, hogy elég magasra kiugorjon a vízből.
  Vérgőzös állapotban mindenre rátámad, még akár saját fejtársaira és igen, a korábban említett tigriscápa gyomrában találtak már fém és műanyag hulladékokat, nagyobb “roncsdarabokat” is.
  Emberre leggyakrabban akkor támad, amikor egy szörföző sziluettjét alulról összetéveszti egy fókáéval vagy más prédaállattal. Ritkán fogyasztja el az embert, mivel az emberhez tartozó szörfdeszka és neoprén ruha kevéssé az ínyére való. Szóval túl nagy elrugaszkodások biológiailag és fizikailag nincsenek a filmben.
  A másik fele meg az, hogy mindent úgy mutatnának be ahogy a valóságban van a legtöbb film elég unalmas lenne.

 4. Nem volt egy kiemelkedő alkotás ez a film, de a róla készült kritika színvonalát biztosan messze túlszárnyalta. Ennyi mellélövést én még nem láttam “szakembertől”. Az, hogy nem tetszik, az egy dolog. De a többi?

 5. Raj Krisztián // 10/16/2016 at 02:19 //

  Kedves Heni!

  Még augusztus 20-án volt egy hozzászólásom, melynek a válasza felett sajna átsiklottam, de most pótolnám a reakcióm.
  Mint írtam 8 évig írtam kritikákat, a cikkedről pedig egyértelműen lejött, hogy végig csak “kritizálod” a filmet, ellenben a válaszod korrekt stílusú volt.
  Megköszönted, hogy felvilágosítottalak, a Fehér cápa (Carcharodon carcharias) TÉNYLEG így vadászik, kiugrik a vízből, kettéharaphat egy embert stb.
  Tehát ez a része realisztikus, ezzel elismerted, hogy tévedtél.
  Azt mondtad utána további (ellen)ÉRVNEK, hogy irreálisnak tartod, hogy egy cápa mindenkit befaljon, aki vizbe megy. Nos erre több válaszom is van.
  1: Még nem ismered pl. a Tigris cápàt, ami MINDENT BEFAL, ami az útjába kerül. MINDENT!
  2: Mivel ezek a cápák még átlagos méretnél is 3-400 kg-os fókákra vadásznak, ez pedig HATALMAS példány volt, akár több ember sem csillapítaná az éhségét.
  3: Mivel folyamatosan érezhette a nő vérét, ott maradhatott a vadászterületen (nem alszanak, csak úsznak folyamatosan).
  4: A bálnatetemnél nem vagyok benne biztos, hogy a döghúst megeszi a Fehér cápa, de a vére odavonzhatta.
  És a LEGFONTOSABB ÉRVEM:
  5: Hogy is mondtad? Irreálisnak tartod, hogy egy Cápa így viselkedik?
  Melyik is minden idők legjobb cápás filmje, melyet egyben az egyik legnagyobb filmklasszikusnak is tartanak?
  Hoppá, csak nem Spielberg Jaws (Cápa) remekműve? Az mennyire is reális? Szóval itt egy fehér cápás film, amely végre mozis nívójú, a lehetőségekhez mérten realisztikus, erre ilyenbe kötsz bele? Akkor szerinted a Jaws egy ratyi xar film, mert abszolút nem realisztikus?? Szóval ez az érved nagyon mellément Heni. A többi kritikus pontodra pedig a többiek már feleltek.
  Ezt a filmet nagyon benézted, nem szabadott volna kritikát írnod róla, mert a maga 6-7 pontját megéri.
  A lehetőséget viszont köszönöm egy cikkhez, de most nincs kapacitásom rá.
  Üdv: (Raj) Krisztián

 6. Illés Heni // 10/11/2016 at 17:30 //

  Nem tudom hogy szűrted le a cikkemből, hogy nem szeretem a horrort, mivel nagyon is szeretem, de ez a film nem horror, legfeljebb pszicho-thriller. Amúgy pont azért mentem én a sajtóvetítésre, mert azt hittem olyan lesz, mint az Open Water (nyílt vízen), ami egy szinte tökéletes film, de sajnos nem így lett. A fürdőruha méretét azért említettem meg, mert ez a fajta fürdőruha napozáshoz, strandoláshoz tökéletes, de nem szörfözéshez. Vegyük pl.a Holtpont című filmet (az eredetire gondolok), ott a főszereplők, szintén szörfösök és nem fürdőgatyában/fürdőruhában mennek a habok közé, hanem rendes szörfruhában, ami védi őket a kihűléstől, és az esetleges medúzacsípésektől stb. Szóval nekem hiteltelen volt, hogy a főszereplőnő egy olyan fürdőruciban megy szörfözni, amit szinte az első hullámnak le kéne tépnie.
  Amúgy nekem a klasszikus horrorfilmek mellett ezek a kedvenceim: A barlang, Az árvaház, A texasi láncfűrészes.

 7. Hogy lehet úgy kritikát írni egy horrorfilmről, hogy valakinek alapból nem is tetszenek a horrorfilmek, vagy nagy százalékban nem azokat kedveli? Most komolyan. Ennek ugyanúgy kéne mennie, ahogy például a videojátékok kapcsán a Guruban és más hasonló helyeken, hogy mindenkinek megvan a “szakterülete” amitől persze el lehet térni, csak gyakorlatilag semmi értelme. Ki-ki a saját műfajában tud igazán alkotni, azokat ismeri töviről-hegyire.

  Ezen kívül a szövegben több olyan butaságot is olvasni, ami mellett nem lehet személyeskedés nélkül elmenni, hiszen az író is személyeskedett, például a “csöppnyi fürdőruha” említésekor, ami egész egyszerűen NEM csöppnyi, hanem teljesen normális méretű! 😀 Komolyan,nézd már meg bármelyik ruhaboltban ahol kapható fürdőruha…a másik meg az volt hogy az öreg mexikói be akart menni szörfözni…dehogy akart szörfözni, el akarta azt is lopni. Simán el lehet adni a városban ilyeneket, de természetesen ezt gúnyosan vicces jelenetnek titulálta az író…

  Egy szó, mint száz, ha tudjuk, hogy valami nem megy, azt nem kell erőltetni.

  A filmhez pedig annyit, hogy egy nagyon jó, feszültségkeltésben is kiváló cápás film lett, az utóbbi évek egyik legjobbja, bőven megugorja és túl is szárnyalja a kategóriájában lévő filmeket, olyanokat mint a Shark Night 3D vagy az Open Water. Utóbbi inkább az elhagyatottságra, kétségbeesésre tesz rá egy lapáttal, míg előbbiben az “ember” a gonosz. A többi mostanában készült igencsak ZS-kategóriás effektekkel megáldott cápás cucc, mint a Sand Sharks, Two-Head Shark Attack vagy a Sharknado-k inkább önmaguk paródiái, vicces filmek, sem pedig feszültségkeltők. Így leginkább amihez hasonlítani lehetne a Zátonyt az a Cápa (igen, az eredeti), az Open Water és talán még a Háborgó mélység is, ami szintén inkább horrorisztikus sem pedig vicces. Nos ezek között Blake Lively filmje kimagasló, és bőven az ajánlott kategória.

  Köszönöm, ha elolvasátok eme véleményem, üdv, illegalfreq voltam a megboldogult Vérfürdő blogról.

 8. Illés Heni // 10/11/2016 at 14:54 //

  Kedves Cortez,
  A sajtóvetítésekte általában mindenki egyedül megy, így nem igazán kivitelezhető, hogy ketten írjunk egy cikket. Vannak persez kivételes esetek, mint pl. a Batman Superman ellen, ahol két kritikát jelentetünk meg, mert annyira eltért a két író véleménye.

 9. Kedves Heni, javaslom, hogy legközelebb ilyen esetben mikor Önnek ennyire nem tetszik egy film, akkor olyan kritikát írjon, amit megoszt valamelyik szerzőtársával. Úgy értem, hogy egy cikk, melyet két kritikus ír. Gondolom, nem egyedül nézte a filmet.
  A felsorolt filmekre meg csak annyit, hogy pl. A visszatérő számomra egy akkora csalódás volt, mint Önnek a Zátony. Örültem, hogy DiCaprio megkapta az Oscart, de ezért?? Szóval ebből is látszik, hogy nagyon különbözően látjuk ugyanazt a filmet.

 10. Illés Heni // 10/08/2016 at 22:37 //

  Kedves Zsolt!Mint már több felhasználónak is írtam, a cikkről elfogadok véleményt, hogy nem tetszett stb., de a személyeskedést kérem mellőzni, mert az nem ide való. Tökéletes film, amúgy nagyon kevés van, én az olyan filmeket szeretem amik kiváltanak valamilyen reakciót belőlem a nézése közben vagy a befejezés. Ebben az évben számos jobb film volt, mint a Zátony, csak, hogy párat említsek: A nagy dobás, Spotlight, Aljas nyolcas, A visszatérő, Zootropolis, A legkúlabb nap, Központi hírszerzés, Cloverfield Lane 10, Warcraft, Creed, Tiszta szívvel, Egy háború, Jason Bourne, Sully és a legújabb kedvencem, amiről hamarosan kritikát fogunk megjelentetni a Kubo és a varázshúrok.

 11. Így lehúzni filmet kedved kritikus hölgy! Én nemtartom semmire a kritikusi diplomát, maguk olyanok mint a rendészeti dolgózók haza viszik a munkát vagy inkább azonát nézik a világot. Maga szerint van az a tökéletes film amit érdemes megnézni??)) Kritikus azaz hibát keres , de ez már saját vélemény és nem független kritika. Mozi amit megnéznek emberek a végén legtöbb esetben meghozza a véleményét a hibákkal együtt amit látott. Mert a hiba mindenhol ott van .

 12. Vida Kálmán // 10/07/2016 at 17:09 //

  Nancy lányos zavarában valami “skorpióhal a felszínen” jelzést mutogatott, nem a “cápa” jelét… a dögöt otthagyó, és a körülötte úszkálókat elkapdosó cápa nem gyakori, de nem valószínűtlen. Energetikailag a cápa jobban szereti a már harcképtelen zsákmányt, de egy ekkora busznyi dög megtámadhat minden gyanús dolgot, ha úri kedve úgy tartja, szinte minden kockázat nélkül. A nagy fehér harcmodora egyébként sem a hosszú körözgetés, hanem a “megkóstolom és otthagyom, ha ehető a zsákmány kivérzik, ha nem, akkor vesztettem egy-két fogat”. Egyébként ennek is meg volt a “háttere” a filmben, a cápának horog volt a szájában, mert megakasztotta valaki, így ennek a “nemes és intelligens” állatnak a bosszúhadjáratába csöppent hősünk. A sirályon meg a Nancy vére volt, mondjuk, de mivel ezek húsevők, arra számítottam, hogy megpróbál a csajból falatozni, vagy Nancy kínjában sirályhúsra fanyalodik…

 13. “Kritika”. LOL

 14. Illés Heni // 09/29/2016 at 22:34 //

  Ebben az évben eddig kb. 40 filmet láttam moziban, és messze ez volt a legrosszabb. Nincs ebben irigység, szándékos hibakeresés, azért is néztem meg a filmet, mert kíváncsi voltam rá. Egyszerűen nem tetszett, nem tehetek róla, nem tetszett és kész.

 15. Megmondom őszintén érzek egy csöppnyi..khm..hogy is mondjam….irigységet(?) a kritikában. Feltűnő, hogy míg a hölgyeknek nem jön be a film, az uraknak igen. Nekem is tetszett férfi létemre és most lehetne azzal jönni, hogy Blake miatt, pedig nem teljesen. Ő csak egy erős “adalék” volt a filmben. Egyetértek azokkal akik szerint jól kelti a rendező a feszültséget, és jó lett a képi világ is. Persze, vannak kis túlzások, de ennyi belefér. Ennyi még az eredeti Cápában is volt. Szerintem simán jó film lett.

 16. Tegnap néztem meg. Ma elolvastam ezt a kritikát és borzasztóan meglepett, hogy mennyire le lett húzva, annyira nem sikerült rosszul :/

  A lány azért megy a partra mert az anyukája is ide ment, mikor megtudta hogy vele terhes. Azért ment egyedül, mert számára ez valószínűleg fontosabb, mint a barátnőjének, aki előző nap berúgott és ezért meg egy csávó miatt nem megy vele (ugye az elején megy az üzengetés).

  Nézhetjük úgy is, hogy hogy itt kezdte az életét és lehet hogy ugyanitt lesz vége.

  A főszereplővel abszolút együtt tudtam érezni. A film már az első olyan jelenettől, ahol vízbe megy a csaj, feszült.

  A színezés nekem tök rendben volt. Az este is, nappali jelentek is. Többen is írták, hogy igen a részeg mexikói a deszkáért megy a vízbe (imádkoztam hogy menjen be és a cápa hamázzon egyet). A lánc a végén a saját súlyánál fogva zuhan a vízbe.

  Voltak a filmnek olyan jelenetei amit kétkedve néztem. DE: nem néztem utána, nem olvastam cikkeket sem a nagy fehér cápáról, sem arról, hogy hogyan lehet összevarrni a szétnyílt bőrt. Bízom benne, hogy a készítők viszont igen.

  Nem ez a film váltja meg a világot, de jól szórakoztam rajta, izgultam. A sirályért is :). És ez a kritika nagyon lehúzó. Nem az a bajom vele, hogy a kritika írójának nem tetszett a film, hiszen ez szubjektív, hanem hogy olvasás közben egyértelmű volt, hogy nem figyelt a filmre. Csak a hibákat kereste 🙁

 17. Héjja István // 09/02/2016 at 18:12 //

  Nézzétek az emberek ízlése nem egyforma. Ami az egyiknek fehér a másiknak fekete. Én sok filmet láttam és sok könyvet olvastam. Némelyiknek pusztán szórakoztatás a célja, ennyi. Előbb talán meg kellene nézni az előzetest és megnézni a filmet vagy sem, ezt azoknak mondom akik túlságosan negatív kritikát írnak. Annyira kritikus szemmel nézi a hibát keresve, hogy nem is élvezi a története.

 18. ali baba és a 40 tapló // 08/31/2016 at 09:00 //

  Egyáltalán nem személyeskedésnek szántam, és azt hiszem, hogy megmaradtam a jó ízlés határain belül. Csak, ahogy egy filmről (vagy “filmről”) lehet az embernek véleménye (akár negatív is), úgy egy kritikáról (“kritikáról”) is. Én is megpróbáltam rámutatni a gyenge pontokra. A film meg nem mondom, hogy kifejezetten tetszett, vagy egetrengető alkotás lenne, de a kategóriáján belül abszolút nézhető.

 19. Illés Heni // 08/30/2016 at 22:00 //

  Örülök, hogy Neked tetszett a film, de nekem nem. Egy kritika erről szól, hogy az író a saját benyomásait, véleményét írja le, ami nem biztos, hogy egyezni fog a tiéddel. Amit kérek a személyeskedést mellőzd, mert annak semmi köze a filmhez. Ha írsz egy pozitívabb kritikák, szívesen megjelentetem az oldalon. Ide küldheted: movieaddicts@movieaddicts.hu

 20. ali baba és a 40 tapló // 08/30/2016 at 13:14 //

  Bár tény, hogy ezzel a filmmel (elsősorban a forgatókönyvvel rengeteg baj van), de ez a “kritika” (már ha nálad ez a film csak “film”) olyan csapnivaló, hogy hihetetlen…
  Teljesen érthetetlen, hogy kifogásolod, hogy miért mutatják azt, hogy ez a szép nő hogyan vetkőzik, milyen alakja van, stb. Az ilyesmi egy ilyen tengerrel és szörfözéssel kapcsolatos filmnél teljesen rendjén van. Egyáltalán nem kilógó, sőt! Nagyon jól illett a gyönyörű tájképekhez is. Szép látvány mind a kettő… Ettől a résztől többet nem is lehetett várni, és többet nem is igen lehetett volna kihozni belőle.
  A cápa “motivációjával” valóban volt baj, és sok volt a túlzás. Itt illett volna visszavenni belőle (meg mondjuk kivenni belőle a bálnatetemet, mert ez hiteltelenné tette az egészet). Viszont ezt a fajta hiteltelenséget azért a Sharknadóhoz hasonlítani értelmetlenül nagy túlzás…
  Mondjuk nem tudom, hogy miből szűrted le azt, hogy a mexikói szörfözni akar. El akarja lopni a deszkát. Mielőtt megkérded mit csinálna vele, már válaszolok is: eladja. Ilyen egyszerű. Ehhez azért nem kell túl sok logika.
  Meg az, hogy neked humoros volt, ahogy a csaj elmutogatta a mexikóinak a cápaveszélyt, még nem tesz semmit. Ha nem beszéled az adott ország nyelvét megfelelően, és nem tudod elmondani, akkor mit teszel? Mutogatsz kézzel-lábbal. A csaj meg a cápa nemzetközi jelét mutatta. Ez miért probléma?
  Összességében egy 10/7-et adok a filmnek, mert a forgatókönyv csapnivaló volt, és nem tudták eldönteni, hogy mit akarnak kihozni belőle, de attól még a kategóriáján belül egyáltalán nem volt rossz. Az meg, hogy téged zavart Blake Lively bikiniben, inkább egyéni szociális probléma. 😉 Meglepődtem rajta, hogy milyen hihetően játszott.

 21. Kedves Zátony kedvelők!

  Megnéztem a filmet,és nem vagyok tengerbiológus,sem orvos,se semmilyen szakértő,de
  ez a film ez egy baromság,egyet értek a cikkíróval,mert én is csak röhögtem a végén az egészen,egyszerűen ennyi logikátlan hülyeséget összeszedni egy csokorba,nagy szakértelemre vall,ezt még védeni…
  értem,hogy ez egy hálivúdi rémisztgető film,de azért az ember,ha nem is jár minden héten tengereken,óceánokon azért sok természetfilmes csatorna létezik és ott rengeteg információ és ismeretanyag ragadhat az emberre én is így vagyok ezzel és láttam cápákról is ilyen ismeretterjesztő részeket érdekes volt!Oké,hogy a cápa veszélyes,oké,hogy ragadozó,gyors, erős,kíméletlen,messziről érzi a vért.
  DE nem fog csak úgy zártszelvényt rágcsálni tudatosan,és láncokat tépni,és gondolom azt is tudta,hogy a korrózió már meg gyengítette:-)a “kis”50 kg-os fehér pipihús körül másfél napot körözni,hogy végre megegye,mikor egy több tonnás bálna hús úszkál a közvetlen közelében!Teljesen értelmetlen!!!Tulajdonképpen a valóságban,ha már ez a helyzet lenne akkor nyugodtan kiúszhatott volna ,mert rá se hederített volna!
  Egyáltalán miért megy egyedül egy nő egy ismeretlen helyen szörfözni aminek a nevét sem ismeri?Ha segítséget hívott volna akkor mit mondott volna a segítőjének,hol is van?
  Sőt a cetre már sokkal több ragadozó jött volna,ez sem életszerű.
  Aztán az,hogy az öbölben köröz és csak a szerencsétlen szörfözőkre ,és részeg mexikóiakat harap ketté a bálna helyett ez szintén természet idegen.Ha tápláléknak tekinti akkor miért nem eszi meg? Erődemonstráció? Bosszú:-)?A magasabb szörfös srácot is keresztbe harapott rá,erre a végén ott látjuk a parton egészben?
  A valóságban az az igazság,hogy egy ragadozó,mindig a legkönnyebben megszerezhető,legkisebb ellenállásba ütköző áldozatot szemeli ki,(fiatal ,sérül,öreg,gyenge egyedek)és még egy fontos szempont:ahol a legkisebb eséllyel sérül meg! mert ugye tudjuk egy sérülés a vadonban egyenlő az életveszéllyel,vagy a pusztulással.Tehát egy nagy és erős cápa sem fog ész nélkül szikláknak úszni vasrudakra nyársalódni,de még a medúzákat is elkerüli,ha őt is meg tudják csípni ezt nem tudom.És ha bizonyos próbkálkozás után nem sikerül akkor tovább áll,nem gondolom,hogy kipécézi a kis gringó csajszit:-)
  Ja csak annyit,hogy a láncot nem húzza senki,hanem mikor leválik a bólyáról akkor egyszerűen a súlyánál fogva a mélybe húzza mikor is a buta cápa meg fölnyársalja magát,biztos már nagyon mérges lehetett és elvesztette az önuralmát.
  Nekem a kis sirály tetszett a legjobban ő hozta a formáját és őszinte volt,bár ha ficama volt,miért volt véres a szárnya?:-)vagy ő is kamuzott?De a tenger és a part az gyönyörű hely volt az vitathatatlan!
  Na szóval én túl realista lehetek,mert nekem ez egy buta mese volt,és nem egy izgalmas film,de azért a Shark tornádónál azért jobb:-)

 22. Illés Heni // 08/21/2016 at 09:16 //

  Kedves Suzanna,

  Most rátapintottál a lényegre, mivel én a kinézetemet illetően szerényebb “képességekkel” rendelkezem, így mindig nagyon feldühít, ha egy csinos színésznőt látok a vásznon. Sőt! Mióta Blake Lively 2012-ben férjül vette Ryan Reynolds-ot megfogadtam, hogy minden filmet lehúzok amiben játszik.

 23. suzannahorvath@yahoo.com // 08/20/2016 at 22:54 //

  Kedves Heni!:)

  A képedet nézve értem már, hogy mi a problémád a filmmel, illetve a női főszereplővel…:) de ez most lényegtelen is, ez a saját problémád, mert szerintem teljesen rendben van, ahogy vetkőzik, amennyit mutatnak belőle, VISZONT a film zseniális volt, egész nyáron vártam, és más fél óra izgalmat kaptam, Blake Lively nagyon jól játszotta a szerepét, én teljesen át tudtam érezni, hogy ő miért is van ott és min megy át, ahogy küzd, harcol,nem adja fel!!
  Nem értem miért húzod le ennyire ezt a filmet, szerintem nézd meg újra jobb hangulatban;)!

 24. Illés Heni // 08/20/2016 at 20:40 //

  Kedves Krisztián,

  Köszönöm a részletes felvilágosítást a fehér cápát illetően, de én akkor is túlzásnak tartom, hogy egy cápa mindenkit megöl aki bemegy a vízbe. Ennyi erővel senki sem szörfözne, Sőt! még az óceánban sem fürödne, mert jön a cápa és végez vele. Amit kérnék, hogy a személyeskedést mellőzd. Neked tetszett a film, ennek örülök, de én nem mondhatom el ugyanezt. Nem gondolnám, hogy ki lennék égve vagy rossz hangulatba lennék stb. egyszerűen csak nem szeretem a gagyi filmeket, ennyi. Ha írsz nekem egy kritikát, ami a te véleményedet tükrözi, szívesen publikálom. Ide küldheted: movieaddicts@movieaddicts.hu

 25. Kedves Illés Heni!

  Nem a film gagyi, hanem a biológiai tudásod hibádzik. Láttál már fémketrecbe akadt bepánikolt Fehér cápát, hogy mit tesz vele? Fogalmad sincs milyen ereje van, és ez egy hatalmas példány volt. Semmi túlzó nem volt benne, hogy szét tud harapni fémrudakat. Itt egy youtube link, melyben több tonnás Fehércápák 3-400 kg-os Oroszlánfókára vadászva több méter magasra kvázi “KIREPÜLNEK” vízből, mert a mélyből tőrnek ki 40-50 km/h-s sebességgel!

  8 évig voltam újságíró, tesztelő, és több ezer filmet ismerek minden stílusban. A Fehér cápát, mint fajt pedig nagyon jól ismerem. Az írásod szimplán egy erős lehúzás. Biztosan a Rottentomatoes 77%-a is a zs kategóriára utal, ugye? Ez egy igényes cápás mozifilm, végre. A szörfös rész abszolút látványos volt az elején, egyszerűen ki lehetsz égve, vagy rossz hangulatban nézted, vagy nem tudom, de jellemző a magyar újságírókra/bloggerekre a kritizálás. Jómagam így jellemeztem facebookon (moziban láttam, nem letöltve mint sokan):

  Egész nyáron vártam ezt a cápás filmet, és azt kell mondjam nem lett rossz.
  Lehet a végén volt némi túlzás az agresszívítását illetően, de körülbelül realisztikusnak mondanám, tekintve, hogy anno 10 évig biológusnak készültem és imádtam a Fehér cápát:) (Carcharodon carcharias)
  Semmi túlzó nincs a filmbeli méretében sem, jó 6 méteres, és bő 2 tonna lehetett. VAN ekkora. Mintha egy kisebb teherautó baxna el, borotvaéles 7 centis fűrészes fogakkal. Bizony a mélyről nekirontva, a vízből kiugorva esik neki áldozatának, és simán ketté tud harapni valakit (mint 10 éve Ausztrália partjainál egy szörföst), noha még egy dagadt ember is túl csontos neki, és ritkák a halálos esetek.
  Volt talán pár fölös dolog a forgatókönyvben, de ez végre egy normális (Fehér) cápás film hosszú évtizedek után. 6-7 pont, nagyteremben izgis!”

  Esetleg próbáld meg jobb hangulatban megnézni újra.
  Üdv, Krisztián

 26. Egyértelműen “zs” kategória. Egy év múlva játszani fogja az összes “filmcsatorna”…egy percig nem tudtam élvezni. Szar volt na

 27. Illés Heni // 08/16/2016 at 21:46 //

  Hát lehet… de mit csinált volna vele utána? Hazaszörfözik a homokon vele? 😀 Bár lehet, hogy a részeg mexikóiak mindenre képesek 😀

 28. A mexikói nem azert ment be h szorfozzon hanem h meg a csaj deszkajat is lenyúlja. :’D

 29. Illés Heni // 08/14/2016 at 13:34 //

  Hát ha jó filmet akarsz látni, akkor én a következő alkotásokat javaslom: Micsoda spanyol éjszaka, Központi hírszerzés (az idei egyik legjobb vígjáték), A klán (nagyon jó gengszterfilm), A legkúlabb nap (nagyon jó kis dramedy, hasonló, mint a bakancslista.) Sok jó film van csak az átlag mozinéző nem néz utána csak az agyonreklámozott filmeket nézik meg, nem azt mondom, hogy azok között nincsenek jók, de van sok független film, amit szintén most játszanak a mozik, de mégsem nézi meg senki, mert nem játsszák a multiplexekben.

 30. Illés Heni // 08/14/2016 at 13:27 //

  Sajnos… Hát szerintem elég rossz volt, de ízlések és pofonok.

 31. Takács Zoltán // 08/14/2016 at 12:13 //

  Jól lehúztad ezt a filmet, pedig nem volt ez olyan rossz… Ezt a filmet nézted te is???

 32. Hát igen…..sajnos nem sikerült a film, sokkal többet vártam tőle!!!
  Nem mondom, hogy történelmet kell írni vagy oscart nyerni, de már kezdem nagyon unni ezeket a szar unalmas filmeket ráadásul hülyének nézik a nézőket!
  A régi cápa filmeket -az első kettőre gondolok persze……mert a többi az gagyi és amiket azóta csináltak siralmas.- imádtam….. féltem és maradandó volt a zene az ötlet minden ott volt a szeren.
  Egyszerűen nem tudnak cápa filmet csinálni……nem értem mért próbálják meg? Nem értem az emberek mi a francot tudnak a sok abnormálisan szar filmen szeretni? Nagyon ritkán megyek moziba hol ott a kedvenc időtöltésem volt nagyon sokáig……de az elmúlt 10 évben szinte mindent otthon néztem meg,mert szarságokért nem érdemes kiadni ennyit, innen látszik mennyire eldeformálták az emberek ízlésvilágát.
  Ha nem mennének ilyen szar filmekre, akkor nem lenne bevételük a filmmoguloknak és talán észbe kapnának, hogy ez a gyárszalagon termelt filmsokaság nem érdekel senkit.
  Az ötlet amúgy nem volt rossz, a színésznővel nem volt bajom a képi világ a helyszín a lassításos felvétel önmagában tetszett, de a cápa katasztrofálisan gépies unalmas ritkán megjelenő és néhol hihetetlen mozdulatsorral ellátott. Kevés akció, vér, támadásos jelenet,no meg a két hapi elkapása……sokkal jobban meg lehetett volna oldani. A részeg kivonszolja magát kettéharapva?:D Na ne!
  A végét egyáltalán nem értettem…..mi húzta azt a láncot a tenger mélyén? Milyen mély volt h a csaj nem fulladt meg és a víznyomás? A legvégén meg arra számítottam naivan hogy amputált lábbal sóvárogva áll a parton…..no nem azért mert annak örültem volna csak az egyszerű tények miatt…mivel lila volt a lába üszkösödött …….Na de nem kell a hibát keresni ….végül is ez szórakoztatás a film lényege h olyat mutasson ami nem lehet! Ez tény!

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: