Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Rossz anyák kritika

Anyaszomorítók

Rossz anyák kritikaA Rossz anyák egy örökké aktuális témát dolgoz fel: az anyaságot. Anyának lenni sohasem volt egyszerű, de manapság talán még nehezebb. A feladat összetett, és igencsak sok. Helytállni a munkahelyen, a konyhában, gondoskodni a gyerek(ek)ről, és bizony nem minden férj segít ebben. Így nem csoda, hogy nem minden családanya érzi úgy, hogy ő aztán elégedett.

Amy (Mila Kunis) fiatal, dolgozó anyuka, két iskolás gyerekkel. Bár csak részmunkaidős állása, amit szeret is, kezdenek összecsapni feje felett a hullámok. Ellátja a srácokat, teljesít a munkában, de a sorozatos iskolai gyűlésektől besokal. Elég volt, nem csinálja tovább, így semmiképp. Ebben társakat is talán Carla (Kathryn Hahn) és Kiki (Kristen Bell) személyében, akik szintén megelégelték a kilátástalan küzdelmet. Azonban Gwendolyn (Christina Applegate) a szülői munkaközösség elnöke nem tűri a lázadást, és úgy dönt ideje a kezébe venni a dolgokat, amihez neki is akadnak segítői, Stacy (Jada Pinkett Smith) és Vicky (Anni Mumolo). Míg Amy egy kis lazításra vágyik, Addig Gwendolyn igyekszik visszaterelni az elkóborolt bárányokat az saját akoljába, és nem válogat az eszközökben. Természetesen mindezt jó sok humorral teszik. Néhol velük nevetünk, néhol rajtuk, de nevetünk. Mert van min.

Rossz anyák kritikaÉrdekes, hogy egy szinte csak csupa női szereplővel készült és az anyaságról szóló filmet két férfi írt és rendezett. Jon Lucas régi motoros, neki köszönhetjük a Másnaposok trilógiát, Scott Moore pedig abban is íróként működött közre. Most is valami hasonlót kapunk. Kifacsart, kissé a feje tetejére állított, némiképp eltúlzott élethelyzet, tele remek poénokkal. Néhol kissé szabadszájúan, de nem feszegetve a határokat. A felépítés és a színészek garantálják a kívánt hatást. Ezzel együtt jut idő néhány érzelmes pillanatra is, de ezek is cselekmény előnyére válnak, és nem túl hosszúak. A karakterek egyszerűek, de a célnak megfelelőek. Karrierista, szabadszájú, háztartásbeli, főgonosz, sidekick, komikus. Mindegyik főszereplő szállítja a poénokat, ide ez való. Már film címéből is látszik, hogy inkább női film, a férfi szerepek is erősen a háttérbe vannak száműzve, de ez nem válik hátrányára, és azért mindkét ne számára élvezhető alkotás marad. Egy ennyire feminista filmtől ez szép teljesítmény.

Mivel nem vagyok szülő, így kívülállóként néztem a filmet, de így is jól szórakoztam. Szerencsére a készítők szem előtt tartották a célt. Ugyan az anyaság problémáiból viccet csinálnak, de közben tisztelik az anyákat, nem ítélkeznek felettük.

Könnyed vígjáték az anyaság nem éppen egyszerű feladatáról, 16 éven felüli kiadásban. Ne számítsunk sok meglepetésre, de ez nem is volt cél.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. augusztus 11.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..