Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Suicide Squad – Öngyilkos osztag kritika

Suicide Squad - Öngyilkos osztag kritikaHatalmas várakozás előzte meg a DC moziuniverzum harmadik filmjét a Suicide Squad-ot. Az összes előzetes, tv szpot és minden marketinganyag egy újfajta, extrémebb szuperhősfilm(?) reményével kecsegtették a mozirajongókat. A Warner és DC nem titkolt célja, hogy megszorongassák a DisneyMarvel párost, sőt talán még le is nyomják őket, de azt gondolom ez még egy hosszú út lesz nekik, de az Öngyilkos osztag egy jó kezdés ehhez folyamathoz.

Már a kritika elején le szeretném szögezni, hogy nem ismerem a képregényt, és nem mondanám magam nagy DC rajongónak sem, így nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Ami felkeltette az érdeklődésemet az, hogy kicsit olyan a Suicide Squad története, mintha egy modern Piszkos tizenkettő lenne. Adott egy titkos kormányügynökség melynek vezetője Amanda Waller (Viola Davis), aki összegyűjtötte a legveszélyesebb bűnözőket, hogy a haza szolgálatába állítsa őket, ha beüt a krach, amire nem is kell olyan sokat várni. Antihőseink szinte in media res csöppenek bele ez események sűrűjébe, és hírnevükhöz hűen el is kezdik irtani az ellenséget. A kérdés már csak az, hogy egy szociopatákból és gyilkosokból összeverődött, teljesen kiszámíthatatlan csapat hajlandó lesz-e megmenteni az emberiséget?

Suicide Squad - Öngyilkos osztag kritikaMaga az alaptörténet nem tartogat nagy fordulatokat, és talán nem is túl eredeti, de ami mégis kiemeli az átlagos képregényfilmek közül az, hogy izgalmas karaktereket vonultat fel. A szuperhős moziktól már megszokhattuk, hogy a jófiúk/lányok (kivételt képez persze Deadpool, bár igazából ő is antihős) becsületesek, tisztaszívűek és elsődleges céljuk az, hogy az emberiséget biztonságban tudják. Persze kellenek a szuperhősök, és az ideálok, de legyünk őszinték: ez már egy kicsit unalmas. Az Öngyilkos osztag pont jókor jött, hogy felkavarja ezt az állóvizet, és egy igazán tökös és pörgős kalandra hívjon minket egy őrült jó nővel az élen!

Suicide Squad - Öngyilkos osztag kritikaAz őrült jó nő, akire fentebb céloztam nem más, mint Margot Robbie, aki Joker barátnőjét, Harley Quinn-t formálja meg, Az ő karaktere messze a legjobb az egész filmben, sőt, ennyire vagány, badass női szereplőt szerintem még egyik képregényfilmben sem láttam. Férfiakat megszégyenítő módon írtja az ellent baseball ütővel, kalapáccsal, meg bármivel, amit talál. Nem mellékesen az összes férfi színészt lejátssza a vászonról, mellette Will Smith is csak egy kis mellékszereplőnek tűnik.Aki a színészi játék terén még kiemelkedik a többiek közül, az nem más, mint Jared Leto. Az általa megformált Joker, teljesen más, mint amiket eddig láthattunk, nagy potenciál van benne. Sajnos a Suicide Squad-ban csak kis szerepet kapott, de remélhetőleg a 2017 novemberében bemutatásra kerülő Igazság Ligájában már nagyobb szerepe lesz. Ennek ellenére Joker karaktere valószínűleg emlékezetesebb marad majd, mint mondjuk Rick Flag (Joel Kinnaman) vagy Gyilkos Krok.

Suicide Squad - Öngyilkos osztag kritikaTermészetesen, mint minden képregényfilmnek ennek is vannak gyermekbetegségei: elnagyolt főellenség, kiforrott sztori hiánya, a végefelé pedig kapunk egy kis nyállöketet is, de mindez megbocsátható, mivel David Ayer rendező egy igazán szórakoztató, és egy percig sem unalmas mozit hozott össze. A kisebb-nagyobb hibákért pedig kárpótolnak minket a nagyszerű egysorosok, az izgalmas akciójelenetek és a nagyon jól eltalált, és jó helyen használt betétdalok. Már csak azért megéri megnézni a filmet, ahogy Margot Robbie egy Eminem dalra baseball ütővel írtja az ellent.  😈

Szerintem: 

Szerző: Illés Heni

Hazai bemutató: 2016 augusztus 4.

Forrás és fotó: InterComRelatedPost

4 Comments on Suicide Squad – Öngyilkos osztag kritika

  1. Szerintem Margot Robbie semmivel sem különösebb egy átlagos nőnél,csak is a “segge” miatt lett beválogatva,egyébként első látásra azt hittem róla hogy Anne Hathaway.Viszont Jokert megformáló Jared Leto fantasztikus választás volt,ami kicsit rontotta a filmet,hogy nem volt teljes a történet..és csak a végén volt egy kis harc.Ettől eltekintve egyszer megnézhető a film.:)

  2. Ha lett volna történet, és egy értelmes vágó dolgozott volna a filmen, akkor kellemes lehetett volna. Így viszont még a bűnszar Bosszuállók 2 is fényévekkel jobbnak tűnik nála.

  3. Nagyon imádtam ezt a filmet, nekem nagy szerelem volt! ? A kritikátok jó, és végre egy kritikus, aki nem ócsárolja ezt a meglehetősen jó filmet.

  4. Nagyon jól szorakoztam. Ezt vártam a filmtől !

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: