Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A kis kedvencek titkos élete kritika

A kis kedvencek titkos élete kritikaEzt is megértük, nem csak a Disney /Pixar tud szórakoztató animációs filmeket készíteni, akadnak vetélytársai. Az Illumination Entertainment (az Universal égisze alatt) felnőtt a feladathoz, A kis kedvencek titkos élete című filmmel. Ha a cégnév nem ismerős, akkor csak annyit mondok: Gru, és a Minyonok. A tavalyi hatalmas sikerű, kis sárga izékről szóló film után elővették a tuti témát, a kisállatokat. Ezekkel elég nehéz pofára esni, de azért nem lehetetlen. Vajon idén is aratnak majd?

A kis kedvencek titkos élete kritikaMax (Louis C.K.), a játékos terrier gazdájával, Katie-vel New Yorkban él, és nagyon élvezi. Csak az a fránya napközbeni munka ne választaná el imádott emberétől. Ilyenkor őt várja, esetleg a szomszéd állatokkal dumcsizik egy kicsit. Ám egy napon Katie egy másik kutyával, név szerint Duke-kal (Eric Stonestreet) tér haza. Duke hatalmas és Max ne igazán kedveli, hiszen így osztoznia kell gazdája figyelmén az új jövevénnyel. A napközbeni kutyasétáltatás során felgyorsulnak az események és elvesznek a város forgatagában. És szinte egyből lecsapnak rájuk a sintérek is. Szerencsére a barátaik, élükön a Gigivel, a fehér törpekutyával, aki titkon gyengéd érzelmeket táplál Max iránt, mentőcsapatot alkotva a segítségükre siet. Közben a két civakodó négylábú egymás segítségére szorul, főleg amikor Hógolyó, a pszichopata gengszter nyúl és elszánt bandája területére tévednek. A két szálon futó történet bővelkedik izgalmakban, és nem hiányzik a sziporkázó humor sem, ahogy a cégtől már korábbi munkáikban megszokhattuk.

A kis kedvencek titkos élete kritikaA film teljesíti az elvárásainkat. Cuki állatok, mozgalmas, aranyos és vicces történet, kiváló animáció, remek látványvilággal, és rengetek hosszabb-rövidebb geg, szinte minden korosztálynak. Az állatfigurák hol sztereotípiák, hol teljesen kifordítottak, ami remek kontrasztot ad, egyben bőséges humorforrás, amit ki bőven is használnak. A happy end garantált, de azért nem maradunk izgalmak nélkül. A hangsúly azonban a nevettetésen van, és bizony végig lehet vigyorogni az egész filmet. Főleg, amikor, ahogy a cím is sugallja, kiderül mivel töltik kedvenceink az időt, miközben nem vagyunk otthon. Ezek a rövid epizódok talán a legjobban sikerültek az egész filmben, de azért akad vetélytársuk. Hógolyó bandája az egyik, ahol mindenféle állat megtalálható, beleértve a mérgeskígyót, krokodilt, tetovált disznót is.

Igazi családi kikapcsolódást kapunk, de igazán csak bizonyos kor felett élvezhető, a sok utalás miatt. Azért a gyerekek sem maradni ki a jóból, nekik ott a rengeteg változatos, beszélő állat, akik nagyon cukik. Legalábbis elsőre. Egy jó tanács: Minden fehér színű aranyos állat minimum zakkant! 🙂

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. augusztus 4.

Forrás és fotó: UIP-Duna FilmRelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..