Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres kritika

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres kritikaZac Efron öles léptekkel halad a skatulya felé. Még néhány ilyen film, mint a Mike és Dave esküvőhöz csajt keres és ő lesz az új Adam Sandler. Pedig ennél azért többre képes, de vagy az ügynöke vacak, vagy a producerek ennyire tartják és kész. Sebaj, legalább csörren a kassza, hiszen idén ez már a harmadik filmje és még csak július eleje van.

Mike (Adam Devine) és Dave (Zac Efron) a családi bulik réme. A két tesó egymást hergelve teszi tönkre az összes rokonokat összegyűjtő eseményt, legyen az Július negyedike vagy egy esküvő. Nem szándékosan, de nagyon eredményesen, így a szüleik, Burt (Stephen Root) és Rosie (Stephanie Faracy) ultimátumot ad nekik. Egyedül nem jöhetnek a kishúguk, Jeanie Hawaii-n tartandó esküvőjére. Mindketten csak egy szolid, kedves lány oldalán jelenhetnek meg az eseményen, hátha akkor nem okoznak katasztrófát. Sejtjük mi lesz ennek az eredménye. Két nem túl okos, de elszánt és igen szabad csaj, Alice (Anna Kendrick) és Tatjana (Aubrey Plaza) sikeresen küzd meg a srácok kegyiért, így ők mennek az álomnyaralásnak is beillő többnapos randira. Ami persze katasztrófa lesz, mert hát, min is lehetne jobban nevetni, mint mások nyomorán. Legalábbis a készítők szerint.

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres kritikaA film korhatáros, amit meg is értek. A nyelvezet, a szituációk bőven indokolják. Bár az értelmi képességeinket nyugodtan engedhetjük alacsonyabb szintre. A viccesnek szánt jelenetek a vicces és a kínos közti szűk mezsgyén egyensúlyoznak, és gyakrabban lépnek az utóbbi területére, mint azt szeretnénk. Ezen kívül alpáriak, és hosszúak. Kevés igazán nevetésre ingerlő jelenetek akad a filmben, ami egy vígjátéknál nem sok jót jelent.

Érződik, hogy sok “poén” improvizáció eredménye, ami akár jót is tehetett volna a kész alkotásnak, de úgy látszik, nem mindenki egy Robin Williams. Hát Efron és Devine nagyon messze állnak tőle. Az alkotók szintén nem igazán tudták, mit akarnak, igen összecsapták a forgatást. Az előzetesben például szerepel olyan jelenet, aminek a kész filmben nyomát se leljük, vagy pedig egészen más kontextusban. Nem profikra vall, az biztos. Jake Szymanski rendező számára ez lehetett volna a nagy kiugrás, hiszen eddig rövid filmekkel és különböző sorozatepizódokkal volt csak dolga. Nos, nem sikerült. Ez még iparosmunkának is közepes.

Idióta vígjáték, de nem Jim Carrey, hanem Adam Sandler szintjén. Közepesen kínos és vicces, csak bátraknak ajánlom, esetleg menthetetlen rajongóknak, igazi trash.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. július 7.

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..