Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból kritika

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból kritikaIgen, megérkezett. Két évvel ezelőtt meglepetésre igen sikeres lett ez a képregényadaptáció, így menetrendszerűen jött a folytatás, mert pénz beszél. A producer természetesen maradt a komolytalan filmek és komoly robbanások mestere, Michael Bay, vagyis tudjuk mire számíthatunk Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból című filmnél. Sajnos.

A négy tesó, a nagypofájú Michelangelo, a technikus Donatello, az izomagyú Raffaello, és a főnök Leonardo még mindig a csatornába kuksol, hiszen nem léphetnek csak úgy az emberek elé ezek a mutáns szörnyek. Feladatuk azonban így is van elég, nem is tétlenkednek a város segítségre szorul. Ebben viszont ők szorulnak segítségre, és hát ki már segítene rajtuk, mint a mindig dögös April O’Neil (Megan Fox). Meg néha a teljesen felesleges Vernon Fennick (Will Arnett), aki élvezi a gyorsan jött hírnév előnyeit. Ám a gonoszok sem tétlenkednek, épp nagyban szervezik Zúzó (Brian Tee) szöktetését, hiszen a vezér mégsem rohadhat börtönben, ki hódítja meg akkor a világot. És kell még egy kellően briliáns, de igen naív tudós, Baxter Stockman (Tyler Perry), mert csak. A szöktetésnek egy tanúja marad, Casey Jones (Stephen Amell), a kissé túlbuzgó fegyőr. A rajzfilmek (és a képregény) ismeretében tudjuk mi sül ki ebből. A jófiúk egyesítik erőiket, a rosszak is gyarapodnak, a fenyegetés még hatalmasabb, az akciók még látványosabbak, a robbanások még nagyobbak lesznek.

Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból kritikaÉs pontosan ez is történik a vásznon, közel 2 órán keresztül. Vagyis semmi. Az egész filmet bele lehetne sűríteni egy 42 perces sorozatepizódban, és nyernék egy egész órát az életünkből. Megkapjuk az első részt mínusz eredettörténet. Az még rendben is van, hogy a történet lapos és összecsapott (és értelmetlen is), hiszen a célközönség, a 8-12 éves kisfiúk úgyis a dumára meg az akcióra figyelnek. De akkor minek kellett ilyen erősen szexualizálni a női főszereplőt? Megan Fox persze nem egy Oscar várományos, korszakos színésznő, de azért ez hozzá is méltatlan, talán még a biodíszlet szó sem elég, hogy körülírjuk a “karakterét“. Will Arnett elég jó vígjátékszínész, de itt alig mutat ebből valamit, és csak enyhén szórakoztató. Amell sokkal jobb nála, kifejezetten és bénán vicces, de vicces. A többiek szóra sem érdemesek. Tényleg. A CGI szemkápráztató, az akciók lendületesek, és vérmentesek, de nagyon mesterkéltek. Az első részben a klántagok még használtak lőfegyvert, ami teljesen logikus is, most azonban csak szúró-vágó fegyvereket. Biztos a fair play díjra hajtanak.

Aki látta az első részt, az pontosan tudja, mit fog kapni. Nincs meglepetés, nincs lacafacázás, ez egy Michael Bay film kicsiknek. Mert a robbanások szeretetét nem lehet elég korán kezdeni. Esküszöm várom a Bay féle Teletubbies-t! Szóval csak saját felelősségre, bizonyos kor fölött élvezhetetlen.

Jó hír, hogy ez a rész közel sem akkora siker a mozikban, így talán nem készül el a harmadik rész.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. június 30.

Forrás és fotó: UIP-Duna FilmA te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..