Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Mielőtt megismertelek kritika

A csíkos harisnyás lány

Mielőtt megismertelek kritikaA Mielőtt megismertelek nagyon hasonló nyomvonalon halad, mint a nagysikerű és zseniális Életrevalók című film, csak itt barátság helyett szerelem szövődik két teljesen különböző személyiségű ember között, akik valószínűleg sohasem találkoztak volna, ha az életük nem vesz váratlan fordulatot. Lou (Emilia Clark) munkájának elvesztése miatt rákényszerül, hogy minél hamarabb új állást találjon, így szinte bármit hajlandó elvállalni, főleg ha még nagyon jól is fizet. Így találkozik az egykor playboy életmódot folytató Will-el (Sam Claflin), aki egy szerencsétlen baleset következtében tolószékbe kényszerült.

Mielőtt megismertelek kritikaA Me Before You nem lesz az évtized romantikus filmje, de egy elsőfilmes, tapasztalatlan rendezőtől igazán szép munka, és minden hibája ellenére mégsem hagy maga után rossz szájízt, mivel nem akar többnek látszani, mint ami. Egy kedves, kicsit érzelgős történetet láthatunk, melyet lehet, hogy könnyen elfúj majd a forró nyári szél, de amíg tart addig igazán kellemes. Természetesen ez a film elsősorban a női közönséget célozza meg, de randifilmnek sem rossz, csak vigyél a kiválasztott hölgynek pár zsepit, ha érzékenyebb lelkületű. 🙂

Mielőtt megismertelek kritikaA Mielőtt megismertelek című filmet kétségkívül a két színész játéka viszi el a hátán, Emilia Clark telitalálat volt a cserfes, életvidám, kicsit bolondos Lou szerepére, bár itt megjegyezném, hogy néha túltolta egy kicsit, de úgy gondolom, ez még talán belefér egy ilyen jellegű alkotásnál. Sam Claflin, akit Az éhezők viadala young adult szériából ismerhetünk, pedig egy új oldalát mutatja meg, mivel eddigi pályájának ez a legkomolyabb, legdrámaiabb szerepe, melyben tökéletesen helytáll, és végre kiléphet a skatulyából. Nekem az ő játéka sokkal jobban tetszett, mint Clarké, mivel sokkal több érzelmet tudott közvetítetni. Számomra az ő karaktermegformálása hitelesebb volt, simán elhitette velem, hogy egy életbe belefáradt egykori szépfiú, aki nem tudja feldolgozni azt, ami vele történt.

Mielőtt megismertelek kritikaAmit még a pozitívumok közé sorolnék az a két színész közötti összhang, jó őket nézni együtt a vásznon, mivel működik közöttük a kémia, ahogy egymásra néznek, ahogy kiejtik a másik nevét, egyszerűen elhisszük nekik, hogy valami különleges dolog alakult ki közöttük. Itt hozzátenném, hogy mostanában kevés olyan romantikus film készült, ami elmondhatja ugyanezt magáról, természetesen ez nem menti fel a Me Before You-t az alól, hogy van benne elég sok csöpögős, vászonról lefolyós jelenet, ami kicsit ront az összhangon, de ez benne van a pakliban, mivel egy amerikai romantikus filmről beszélünk.

Egy szó, mint száz a Mielőtt megismertelek egy tipikus lányregény, egy tündérmese, szerelemről, életről, reményről amerikai köntösbe bújtatva. Közel sem tökéletes, de mégsem lehet rá haragudni, mivel van egyfajta kedvesség, báj és finom humor, ami átjárja az egész alkotást.

Szerintem: 

Szerző: Illés Heni

Hazai bemutató: 2016. június 16.

Forrás és fotó: Forum Hungary
RelatedPost

5 Comments on Mielőtt megismertelek kritika

 1. Illés Heni // 08/15/2016 at 14:39 //

  Nem lehet összehasonlítani az Életrevalókkal, mivel az egy európai film, és annak a mondanivalója is más. Az egy sokkal pozitívabb alkotás, nekem az egyik kedvencem. Ez a film pedig egy egyszerű kis nyári szórakozásra való, bár a vége nekem tetszett.

 2. Mark Melanie // 08/14/2016 at 23:27 //

  A csaj irritáló. A film minimum unalmas, ha moziban nézzük, talán kibírjuk, de így otthon egy óra kínlódás után feladtuk.
  Óhatatlan az Életrevalókkal való összehasonlítás, és úgy pláne gyorsan el lehet jutni a kikapcsolásig.

 3. Illés Heni // 08/12/2016 at 14:50 //

  Azért bélyegeztem amerikainak, mivel a hangulata olyan, és nagyon látszik a filmstúdió nyomásának elvárása a kész alkotáson, hogy elsődlegesen az amerikai filmpiacra készült.

 4. Angol (színházi) rendezőnő angol regényíró saját regényéből írt forgatókönyvéből, angol közegben és főleg angol szereplőkkel és nem amerikai jellegű flmjét miért kell “amerikai filmnek” cimkézni? Az amerikai forgalmazó ne tévesszen meg senkit (lehetőleg)!

 5. Limonadee // 07/22/2016 at 09:57 //

  Ahát, ha valakinek ez tündérmese, akkor gratulálok…

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: