Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Nyerj páros belépőt a Ben Hur premier előtti vetítésére

Nyerj páros belépőt a Ben Hur premier előtti vetítésére a MovieAddicts és az Pannonia Entertainment közös játékán! Amennyiben szeretnéd megnyerni a páros belépőt a Ben Hur című filmre nincs más dolgod, mint válaszolni egy egyszerű kérdésünkre. A premier előtti vetítés 2016. május 17-én lesz a Puskin moziban.

Ben Hur 1959A 2001: Űrodüsszeia, a Volt egyszer egy vadnyugat és A Keresztapa után egy újabb klasszikus “alapmű” tér vissza hamarosan a mozivászonra a Pannonia Entertainment kultuszfilm-sorozatában: a mozitörténet legnagyszabásúbb alkotása, William Wyler 11 Oscar díjjal jutalmazott, grandiózus filmeposza, az 1959-es Ben Hur.

Erre a 65mm-es filmszalagra rögzített, 2.76:1 képarányával extra-szélesvásznúnak számító, pazar látványvilágú mozira különösen érvényes a megállapítás: aki nem látta nagyvásznon, nem is látta igazán! 🙂

A Ben Hur digitális felújításának különlegessége, hogy jelenleg elérhető legmodernebb, ún. 8K scannelési technikával készült (a full HD felbontás 16-szorosa!), az eredeti 65mm-es negatív felhasználásával. A restaurációt Warner Bros laborja végezte a film 50. évfordulójához kapcsolódóan, 1 millió dolláros büdzséből. A 212 perces film közel 400.000 képkockájának egyenkénti feldolgozása, színkorrekciója stb. végül két év csúszással, 2011-re fejeződött be, első alkalommal a 49. New York-i Filmfesztiválon mutatták be a nagyközönségnek, William Wyler lánya és dédunokái valamint Charlton Heston fia jelenlétében. Mozivásznon azóta nagyon ritkán, egy-egy fesztivál keretében lehetett csak látni szerte a világban. Magyarországon a technikai adottságok miatt standard 2K kópiáról vetítik a filmet, de a restauráció kimagasló képminősége így is kitűnően érvényesül a mozivásznon.

A monumentális történelmi kalandfilmet május 19-től vetítik a hazai filmszínházak. Budapesten kizárólag a Puskin Moziban lesz műsoron, emellett országszerte számos további helyszínen, Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Szentendrén és Nagykanizsán vetítik.

Nyrej páros belépőt a Ben Hur premier előtti vetítésére

Íme a kérdés:

Hány Oscar díjat kapott a Ben Hur?

A helyes megfejtéseket 2016. május 16. 12:00 óráig várjuk az alábbi címre: movieaddicts@movieaddicts.hu

Hazai bemutató: 2016. május 19.

Forrás és fotó: Pannonia Entertainment

 Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!