Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Rossz szomszédság 2 kritika

Rossz szomszédság 2A vígjátékot készíteni nem egyszerű. Másfél-két óra nevetést nem egyszerű megfelelő színvonalon megírni, és végigülni sem kis feladat. Nem véletlen, hogy a sitcomok 22 percesek! Ami még nehezebb, az a rendes folytatás elkészítése. Ezért a vígjátékok második részénél gyakran alibiznek az alkotók, vagyis az első rész adják el nekünk még egyszer. Ennek legpofátlanabb (és egyben legsikeresebb) megtestesítője volt a Másnaposok 2. Azt már a bemutatók nyilvánvalóvá tették, hogy a Rossz szomszédság 2 esetében sem lesz másként, mert minek? A nép úgyis zabálja majd. Nem?

Rossz szomszédság 2Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) végre megszabadultak Teddy (Zac Efron) állandóan bulizó, és így szomszédjaiknak nem sok nyugalmat hagyó fiúszövetségétől. Útban a második baba is, ideje költözni. Ám amikor már minden úgy tűnik, hogy sínen van, kiderül, hogy az új vevők 30 napig még meggondolhatják magukat, mi több, addig bármikor ellenőrizhetik a házat. És környékét. Mit tesz isten, pont ekkor költözik a szomszédba egy bulira éhes, rebellis tinikből álló lányszövetség. És minden kezdődik ellőről. Nagyon hosszú lesz ez az egy hónap szegény “öregeknek”. Ráadásul Teddy bosszúvágytól hajtva segít Shelbynek (Chloe Grace Moretz), a szövetség vezetőjének, hogy megvesse a lábát, így törve borsot a régi szomszédok orra alá.

Rossz szomszédság 2Igen, ugyanaz pepitában. A fiúkat kicserélték lányokra, mert fő a PC, de az alap ugyanaz. Sőt polkorrektség miatt az alapító hármasban egy szőke, egy afroamerikai, és egy túlsúlyos lány kapott helyett, de van kötelező ázsiai is, nem kell aggódni. Az ifjú szülők megint a kéréssel próbálkoznak, de amikor ez hatástalan, akkor megint jön a jól bevált (?) szívatás. Ám a lányok keményebb ellenfelek, mint azt elsőre gondolnánk. Az első rész motívumai visszaköszönnek, és persze megint mindenki füvezik, ahogy azt egy Seth Rogen filmtől el is várjuk. Az alakítások rendben vannak, sőt, még egy kis önreflexiót is kapunk Efrontól. Bátor húzás, pacsit érte! Szinte mindenki visszatér, ha egyetlen jelenet elejéig is. Végülis azt kapjuk, amit ígértek. Néhol kínosan szerencsétlen, de jószívű és vicces alakok nevettetnek meg minket. Ennyi, se több, se kevesebb. És poén akad bőven. Persze, van visszatérő geg, meg pár lány specifikus poén is. A színvonaluk változó, de összességében nem vallanak kudarcot.

Egyszerű, de az elődből építkezni tudó vicces folytatás. Ilyen esős-borús napokra igazi felüdülés lehet. Nem hagy mély nyomokat az emberben, de kikapcsol. Pont megfelelő hosszúságú, nem nyújtották feleslegesen, nem kell szétülnünk a hátsónkat.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. május 12.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..