Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Angry Birds – A film kritika

Angry Birds kritika
Nehéz lenne megindokolni a nézők szempontjából mi szükség volt az Angry Birds filmre. Persze egyértelmű, hogy Hollywood nem szalaszt el egy lehetőséget sem, ha egy jól bejáratott brandet adaptálhat, és küldhet be a mozik sokaságába. Annak ellenére, hogy látszik rajta az igyekezet, nem lépi túl eredetének árnyékát, alig valamivel érződik többnek egy jobb marketingfogásnál.

Angry Birds - A film kritikaMagához a történethez sem próbáltak túl sok kreativitással hozzányúlni. A játékok félmondatos sztoriját, a disznók ellopják a madarak tojásait annyival próbálták feldobni, hogy főhősünk egy dühkezelési gondokkal küszködő madár, akire a terápián megismert barátaival csapatba verbuválva az a feladat vár, hogy visszaszerezzék az eltulajdonított tojásokat.

Az Angry Birds még az elmúlt évek egyre gyorsuló tempójú animációs filmjei mellett is szörnyen hiperaktívnak érződik. Egy tizedmásodperc erejéig nem lassít eszeveszett tempójából, minden második lélegzetvételre jut egy poén, amiknek jó esetben a fele működik. Ennek eredményeképp a film végére nem nehéz elveszíteni figyelmünk, amihez annak kiszámíthatósága és érdektelensége is erősen hozzájárul. A stáblista alatt már olyan érzésem volt, mintha infúzióval csapolták volna le minden energiám. A hihetetlen mennyiségű madaras-disznós szóviccet említettem már?

Angry Birds kritikaA főszereplő, Piros karakteréből is vajmi keveset hoznak ki, annak ellenére, hogy lenne benne potenciál. A gyerekkorában elszenvedett kiközösítése okán szarkazmussal védekezik a személyét és stílusát érő támadásokra. A közösség miatt aszociálissá vált egyén visszailleszkedése a társadalomba a malacok támadása következtében érdekes elem lehetne, viszont annyi valósult meg, hogy retardáltfalva lakói közül Piros az egyetlen logikusan gondolkodó madár, akinek véleményére problémás jelleme miatt nem ad senki.

Angry Birds kritikaAz érettebb közönség számára ezer és egy popkulturális referencia szolgál szórakoztatás gyanánt, de az elsőfilmes alkotópáros elfelejti, hogy nem attól lesz egy gyerekmese minden korosztály számára fogyasztható, hogy van egy kis szeglete, amit csak az idősebbek értenek, a többi meg marad a kicsiknek. Mind a történetnek, a humornak és a tanulságnak mindkét réteget ki kell szolgálnia, ami az Angry Birds – A film esetében kicsit sem sikerül.

A még kellemes filmet sejtető kezdeti fél óra után fokozatosan laposodik, válik érdektelenné, és érződik egyre több perce fölöslegesnek. Persze nem egy vállalhatatlan alkotás az Angry Birds sokszor megmosolyogtató, kellemes zenés betétekkel operál, és lehangolni biztos hogy nem fog senkit. Csak szimplán felmerül a kérdés, hogy azok a szülők, akik beülhetnek olyan filmekre a család bármely tagjával, mint a Zootropolis, vagy a Kung Fu Panda 3, minek választanák ezt a filmet?

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. május 12.

Forrás és fotó: InterComRelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..