Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A Vadász és a Jégkirálynő kritika

A Vadász és a Jégkirálynő kritika
Manapság divatos szidni Hollywoodot a nagy mennyiségben érkező és nem mindig indokolt (dehogynem: pénz!) folytatások miatt. Van igazság ezekben a vádakban, kár lenne tagadni, hisz minden Captain America 2-re jut Transformers 2 szintű folytatás. De sajnos a producerek döntenek, mi meg kapjuk, amit létrehoztak, mint most A Vadász és a Jégkirálynőt.

A Vadász és a Jégkirálynő kritikaHófehér (Kristen Stewart) ugyan legyőzte a gonosz királynőt, Ravennát (Charlize Theron), de mégsem élhet boldogságban, mert a tükör még aktív, és mágikus hatalma kísérti őt. Kihez fordulhatna, ha nem hűséges Vadászához, Erikhez (Chris Hemsworth)? Akinek az előző részben nem ismerhettük meg a múltját, csak félszavakból. De majd most! Megtudjuk, hogyan lett nem csak kiváló harcos, de szerelmes is, és hogyan veszítette el a lányt, hogy aztán tisztességes alkoholista váljék belőle. Ravenna húga, Freya (Emily Blunt) keze van a dologban, akit nem sújtott le különösebben nővére halála, de érdeklődik annak birodalma és kincsei iránt. Ilyenek ezek a Jégkirálynők. Persze a köztük lévő testvéri viszonyt is megismerjük, ami, mint sejthető, kissé fagyos. És akkor Sara-ról (Jessica Chastain), a szeretett nőről még szót sem ejtettünk. Igen, egy kicsit sok itt a történés, és a mellékszál, de legalább nincs a Twilightból szalajtott antitalentum, Csak Thor meg Furiosa. Meg 2+2 törpe, mert kell a komikus mellékalak. Szerelem, árulás, félreértés, megbocsátás, hatalomittasság, gonosz varázslónők, és mindenki kőkemény. Nagyjából erről szól az alkotás.

A Vadász és a Jégkirálynő kritikaA filmet nehéz lenne simán folytatásnak nevezni. Igazi öszvér. Az eleje prequel, aztán átvált sequel-spinoff kombóba. És igen, ez pont olyan jól sül el, mint ahogyan hangzik. Pedig vannak igen ígéretes részek. A két lánytestvér története például jól sikerült, és a két színésznőre sem lehet panasz, még a papírmasé figurákat is élővé tudják varázsolni nekünk. A testvérek között lévő ambivalens viszonyokat sikerült egy tündérmesében is működő, de hihető sztoriba ágyazni. Sajnos ez már nem mondató el a Vadász és szerelme történetére. Az sablonos és üres. Csak azért vannak együtt, mert ezt írja a forgatókönyv. Emellett a történet is egyenetlen, ami még egy mesének sem válik előnyére. Néhol a komikum menti a menthetőt, de nem mindig.

A látvány szerencsére remek, a 3D már nem annyira, de ennyi még belefér. A ruhák kiválóak, áldassék a jelmeztervező neve (Colleen Atwood), Theron egyszerűen mindenben gyönyörű. A forgatókönyvírók hozzá nem értésének köszönhetően – az előző filmhez hasonlóan-, sokkal inkább drukkolunk neki, mint a “főhősöknek”, ami egy gyerekeknek (is) szóló mesénél igen nagy baj. De legalább a happy end garantált.

Látványos, jól induló, de végül csak közepesre vizsgázó könnyed mesefilm. Elvárások nélkül még szórakoztató is.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. április 21.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film

 
A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..