Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A Főnök kritika

A főnök kritika

A főnök kritika

Én lepődtem meg a legjobban, mennyire jó paródiafilm lett A kém Melissa McCarthy főszereplésével. Persze nem hittem, hogy ez az egy minőségi darab a rengeteg vállalhatatlan filmje után majd bármilyen tendenciaváltozást fog eredményezni, vagyis McCarthy nem egy bunkó, dagi, antipatikus karaktert fog alakítani, akin azért kell nevetni, mert mindenkivel tapló, hatalmas pofája van, és arra sokszor ráesik. Nem mintha a színésznővel lenne problémám, inkább az a skatulya a nagyobb baj, amiből ki kéne törnie, mielőtt ráunnak az emberek az egykaptafára készülő McCarthy-filmekre. Az sem fokozta a lelkesedésem, mikor megláttam a rendezői székben Ben Falconet, akivel előző munkájuk a 2 évvel korábbi Tammy.

A főnök jelenetfotó 2A történet szerint Michelle Darnell (Melissa McCarthy) mocskosgazdag üzletasszonyt lecsukják bennfentes kereskedésért, több hónap múlva, mikor kiengedik a börtönből, azzal kell szembesülnie, hogy birodalmát felszámolták, lakását elárverezték. Volt beosztottjánál húzza meg magát, a Gátlástalanokból ismerős Kristen Bellnél, akinek sütijét diáklányokkal akarja árusítani, és így akar újra a csúcsra törni.

Az ezerszer látott történet ellenére jókat nevettem a film első felében, ez a tapló humor sok esetben működik, mivel Michelle hiába egy másokat földbe taposó, kegyetlen üzletasszony, míg mindenki más kibírhatatlanabb és utálatosabb, mint ő, könnyedén szimpatizálunk vele. A cserkészlány csapatok harca egy kifejezetten vicces, elborult jelenet lett. Persze már a film első felére is jellemző a kínos, fárasztó poénok garmadája, ami sajnálatos mód a vígjáték második felére teljesen teret nyer, és egyre kevesebb a megmosolyogtató rész, egyre többször ráncoltam a szemöldököm, és sóhajtoztam.

A főnök jelenetfotó 4Megint csak dominálnak a „dagi főszereplő pofára esett, milyen vicces” poénok, tökéletes példa erre, mikor McCarthy ráül egy kanapéra, ami összecsukódása közben nekirepíti őt a falnak, ami egynek talán nem is volt rossz, de aztán tucatnyi alkalommal utalnak vissza az ördögi kanapéra, építve arra, hogy a nézőnek majd eszébe jut, ahogy McCarthy a falnak csapódott, és milyen jót fogunk megint nevetni. Nem is kell új poénokat kitalálni, csak említsünk meg egy régit, elég az is?

A főnök jelenetfotóAz előzetesből érthetetlen mód kimaradt Peter Dinklage tölti be a rosszfiú szerepét, akit Trónok harca szereplése óta nem nagyon láttunk kifejezetten jó filmben, és A Főnök sem fog kivételt képezni. Sokat nem szerepel, és többségében kínos részek kötődnek hozzá. Két poént húztak fel karakterére, az egyik, hogy japánnak képzeli magát, de valójában tisztán amerikai, a másik, a McCarthyval való szexuális viszonyából fakad, ami elsőre talán nem, de sokadik alkalommal már csak hozzátesz ehhez a bizonyos kínos/fárasztó faktorhoz.

A Főnök egy egészen biztatóan kezdődő, hamar lejtmenetbe kapcsoló tapló vígjáték lett, ami minden gond nélkül odaillik a Tammy, a Női szervek és a Személyiségtolvaj mellé. Akinek bejöttek az előbb felsorolt filmek, az A Főnökben sem fog csalódni. A többiek pedig jobban járnak, ha megnézik A kémet újra.

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. április 7.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..