Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Bazi nagy görög lagzi 2 kritika

Minden jó, ha a vége jó

Bazi nagy gögög lagzi 2 cover
Vígjátékot folytatni nem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik. Meg kell tartani, az előző erényeit, kihagyni a hibákat és megtölteni az egészet az előző részhez méltó poénokkal. Egyszerre kell újat mutatni és megőrizni a megszokottat, lehetőleg önismétlés nélkül. Most kiderül, ilyen hosszú idő után sikerült-e?

Bazi nagy görög lagzi 2 jelenetfotóSok év eltelt azóta, hogy láttuk Toula (Nia Vardalos) és Ian (John Corbett) lassan kibontakozó kapcsolatát, mely végül házassággal ér véget a család kisebb-nagyobb megelégedésére. Azóta már a kislányuk is kész nő lett, aki már az egyetemre felvételizik. Paris (Elena Kampouris) tipikus fiatal, lázad szülei – és rokonsága- életmódja ellen, de azért szereti őket. A nagypapa. Gus (Michael Constanine) azonban most sem hazudtolja meg magát, és hajlott kora ellenére ő akar irányítani. És ekkor üt be bonyodalom. Kiderül, hogy nem elég az együtt leélt élet, kell az a fránya papír is. És Maria (Lainie Kazan) nem adja magát olyan könnyen.

Bazi nagy görög lagzi 2 jelenetfotó 2A történet kissé a hajánál fogva előrángatott, így a film létjogosultsága is kérdéses. Egyszerre akar szólni mindhárom korosztályról, emiatt kissé szét is esik. Sok idő telt el az első rész óta, így annak sikerére csak kevéssé támaszkodhat. Szerencsére minden fontosabb karakter (és színész) visszatért, így az alaphelyzet, a közeg adott és egyben autentikus. Bár nem minden színész görög származású, remekül hozzák a szükséges sztereotípiákat. Furcsa szokások, hangoskodás, nagycsalád, akcentus, ahogy a külföldieket az átlag amerikai elképzeli. Biztosan ezért forgattak inkább Toronto görög negyedében. 🙂

A poénok ülnek, talán jobban is sikerültek, mint az első részben, de ennek a sztori látja kárát. Alig száz percben egyszerűen nem jut idő mindenre. kevés az alapozás, minden olyan hirtelen történik, így az érzelmi csúcspontok nem tudják betölteni a nekik rendelt funkciót. Szerencsére a színészek kitesznek magukért, és kapunk cameót is! A legjobb gegek azért megint az öreg nagymamának jutnak, aki beszéd nélkül is viccesebb mindannyiuknál.

Kellemesen langyos kis vígjáték a Bazi nagy görög lagzi 2., meglepetések nélkül. Hozza az előző rész hangulatát, de nem igazán mert tovább lépni. Minden jó, ha a vége jó.
Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. március 31.

Forrás és fotó: Freeman Film

 


RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..