Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Zoolander 2 kritika

A Kék Acél visszatér

 Az elmúlt 15 évben nem sok jó történt Derek Zoolanderrel. A Zoolander Központ Gyerekeknek, Akik Nem Tudnak Olvasni Jól, És Más Dolgokat Is Meg Akarnak Tanulni Jól központ az első rész vége után nem sokkal összeomlik, Derek felesége életét veszti, barátját, Hanselt pedig elcsúfítja az arcán éktelenkedő sérülése, ami a modellszakmából való távozásra kényszeríti. A tragédia után elvonul a világból, remeterák életet folytatva. Egészen mostanáig, amíg meg nem hívták Rómába egy nagyszabású divatrendezvényre, ahol megint belekeverednek a divatbűnözés összeesküvésekkel teli világába.

Zoolander 2 kritikaA Zoolander sajátos humorának és érdekes koncepciójának hála vált kultuszparódiává. Görbe tükröt mutatva a divatszakmának, és számos kémfilmes elemmel keverték fel Derek Zoolander, a rendkívül buta férfimodell történetét. A folytatáson érződik az elmúlt 15 év, már közel nem hat olyan frissnek, mint elődje, viszont megvalósításban mindenképpen profibb. Számomra az Anchormanel állítható leginkább párhuzamba Zoolander két filmje. Mindkettő abszurd humorral operál, egy ismert hivatást ábrázol akciófilmekre jellemző módon, a második rész sok-sok évvel az első után érkezett, és mindkét folytatás felmutatta a fejlődés jeleit, mégsem ütött akkorát, mint az előzmény.Zoolander 2 kritikaBen Stiller az első részhez hasonló profizmussal űz viccet mindenből és mindenkiből, figyelembe véve a kihagyott 15 évet. A Zoolander-Hansel páros meglepődve tapasztalja a divat megváltozását, az újfajta kütyüket, a telefonok méretváltozását, az anti-divat divatot, az újfajta szlengeket, vagyis adott volt a poénok tárháza. Nem is lőttek mellé, 5 percenként csúsznak be könnyeket kicsaló, fájdalmas humorbombák, de az elődhöz hasonlóan nem mindig találják meg az egyensúlyt a debil-szatirikus határmezsgyén, gyakran hat erőltetettnek egy-pár vicc.

Itt sem maradhattak el a cameo szereplők jelenetei, amik még az első résznél is ütősebbek lettek. Justin Bieber és Benedict Cumberbatch, David Bowie helyett egy másik ikonikus zenész bukkan fel pár perces jelenetekre, amik megdobják a Zoolander 2 hangulatát, de a showt egyértelműen Kiefer Sutherland lopja el. Az kemény akciósztár és az érzékeny női attitűd közötti váltogatása zavarba ejtően nevetséges, minden egyes jelenete zseniális. Ben Stiller és Owen Wilson magukat nem zavartatva csinálnak másodjára komplett hülyét magukból, ami úgy tűnik a többieket is megihlette.

Zoolander 2 kritikaAz akció- és kémfilmes elemek erősebben vannak jelen, és a profibb megvalósításnak köszönhetően jobban is működnek. A főszereplőpáros is megállja a helyét, pont olyan összeszokottak, mint 15 éve, és dialógusaik is mesteriek. De jól bevált recept mellett nem sok újat mutat fel a film. Hasonló történet, ismerős helyzetkomikumok, csak kevésbé merész, nem olyan bevállalós, mint elődje volt annak idején.

A Zoolander 2 nem árul zsákbamacskát. Akinek az első rész elnyerte a tetszését, aki vevő volt annak elmebeteg, abszurd humorára, az a folytatásban sem fog csalódni. Kevésbé provokatív, kevésbé polgárpukkasztó, ismerős elemek és poénok köszönnek vissza, de mind ezek ellenére szörnyen vicces. És ez lenne a lényeg, nem?

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. március 17.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..