Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Kung Fu Panda 3 kritika

Kung Fu Panda 3 kritika
5 évet kellett várnunk a Kung Fu Panda második filmje óta, hogy trilógiává váljon Po nagy kalandja. A valamivel sötétebb atmoszférájú előzmény után visszaeveztek komolytalanabb vizekre, sőt túl is lőttek a célon. Ennek hála elég kontrasztos végeredmény született, a Kung Fu Panda 3 a leggyengébb, mégis a legviccesebb darabja a trilógiának.

Kung Fu Panda 3 kritikaA valóságban eltelt jó néhány év ellenére a történet ott veszi fel a fonalat, ahol az elődje véget ért. Po, a panda megismerkedik apjával, aki elkalauzolja őt népe falvába, ahol megismerkedik a pandák szokásaival és mindennapjaival. Eközben visszatér a szellemvilágból Kai, az Oogway mester által száműzött harcos, aki nem csak a völgyet, de a pandák faluját is fenyegeti.

Kung Fu Panda 3 kritikaPo identitáskeresése újabb szintre lép. Jó hír, hogy nem az előző részek tanulságát dolgozták fel újra, és nem is hanyagolták el ezt a vonalat, hanem az előzményre építve folytatták, a néző elé tárva főszereplőnk személyiségfejlődésének újabb szakaszát. Ahogyan Shifu vált Po tanításával igazi mesterré, most a pandán a sor, hogy megtegye ugyanezt a lépés. Az előzményekhez hasonlóan szörnyen jól megírtak a dialógusok, amikből van néhány elgondolkodtató tanítás is.

Kung Fu Panda 3 kritikaViszont ennek ellenére szorult háttérbe mind a tanulság, mind a mélyebb mondanivaló. Nem egyértelmű a Chi fontossága, sem a nagy megvilágosodás, a folytonosan feltűnő jin-jang szimbólum kettősége sem tiszta, milyen két tanítás, avagy filozófia egyesül Po személyében. A poénok és a kedélyes hangulat oltárán feláldozták a közérthető konklúzió relevanciáját.

KungFuPanda3_jelenetfo (6)Ha már a humornál tartunk, meg merem kockáztatni, hogy annyi poént sütnek el a Kung Fu Panda 3-ban, mint az előző két részben együttvéve. Elképesztően vicces lett, nem is tudom, mikor nevettem ilyen önfeledten ennyit egy film leforgása alatt. Persze ennek a mennyiségnek is megvolt a maga ára: becsúszik néhány debilebb poén, egypár túl sokszor tér vissza, és egy-két hatásos jelenetet is elrontanak odaerőltetett viccekkel.

Kung Fu Panda 3 kritikaMeg azt sem szabad elfelejteni, hogy Kai lett az legsúlytalanabb gonosz a trilógiában. Adtak neki egy minimális háttértörténetet, de nem is próbálkoztak a motivációját megértetni, átéreztetni a nézővel, ahogy azt tették az első két részben. Mintha a film is csak reflektálna magára, visszatérő poén, hogy senki nem tudja, ki ez a Kai. A látványra viszont egy rossz szavunk nem lehet. Szemet gyönyörködtető tájak, részletesen megrajzolt figurák, hihetetlen látványos jelenetek, még a 3D is kifejezetten kellemes volt.

Minden hibája ellenére egy nagyon szerethető, szívvel, lélekkel megalkotott film lett a Kung Fu Panda 3. Vidámabb, komolytalanabb, könnyedebb elődjeinél, ami lehet, hogy sokaknak nem is negatívum. Effajta élményért érdemes elmenni moziba. Gyerekkel, vagy anélkül.

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2016. március 17. (Premier előtt március 12-től látható a mozikban)

Forrás és fotó: InterCom

Minden amit tudni akartál a Kung Fu Panda 3 című filmről

 

Olvasd el ezeket is!

2 Comments on Kung Fu Panda 3 kritika

  1. Illés Heni // 04/08/2016 at 20:12 //

    Kedves Enikő,
    A Jégvarázst már nem játsszák moziban.

  2. Lányi Enikő // 04/08/2016 at 18:08 //

    Elnézést a Jégvarázst nem tudja valaki, hogy moziba hol játsszák?

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: