Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Állatok sorozatajánló

Laknak-e nálatok állatok?

Állatok sorozatajánló
Az HBO új animációs szériája, az Állatok a nagyvárosi házi- és vadállatok mindennapjaiba enged betekintést. Az alkotópáros, Phil Matarese és Mike Luciano az első két epizódot még a 2015-ös Sundance Filmfesztiválon mutatta be, ami olyannyira elnyerte az HBO tetszését, hogy rögtön 2 évadot is berendeltek.

Az Állatok egy minimalista rajzstílusú szkeccs-sorozat, ami a szereplők közötti humoros dialógusokra fókuszál. Minden részben más fajok tagjai körül forog a történet. Akadnak itt patkányok, galambok, cicák, kutyák, lovak, hernyók, ludak, mindenfajta New York-ban megtalálható élőlény. Az embereken szinte semennyi hangsúly sincs, de megfigyelhető a háttérben meghúzódó, részről részre kibontakozó szál a város polgármestere körül.
Állatok sorozatajánló
A sorozat egyértelműen a zseniális dialogósok miatt érdemli meg a figyelmet. A szinkron a retroscripting módszerével készült, vagyis a színészek csak a cselekmény vázlatával vannak tisztában, nincs megírva az egész szöveg, emiatt a párbeszédek tetemes része improvizáció. Ennek hála hiteles, életszerű, zseniálisan szórakoztató dialógusokkal van teletűzdelve mindegyik rész.

Az alkotópáros, Phil és Mike adja a legtöbb karakter hangját, – az általuk életre keltett szereplőket is Phil-nek és Mike-nak hívják. A többieket egy vagy több epizódra meghívott színészek szinkronizálják, akik elmondásuk szerint rettenetesen élvezték a munkát.
Állatok sorozatajánló
Az eddigiek alapján egy igen szórakoztató, érdekes sorozatnak ígérkezik az Állatok, aminek már az első része alapján könnyen eldönthető, mennyire vagy vevő az ilyenfajta humorra. Jelenleg feliratosan érhető el (szinkronra remélem nem vár senki, csak a lelkét vesztené el a széria). Az angol nyelvben otthonosabban mozgóknak erősen ajánlom, de egy biztos: egy próbát mindenkinek megér.

Az Állatok című sorozat első része regisztráció nélkül, ingyenesen megtekinthető az HBO GO oldalán.

Szerző: Kátai Levente

Forrás és fotó: HBO, HBO GO

 

RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..