Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A fekete ötven árnyalata kritika

A gagyi ötven árnyalata

A fekete örven árnyalata kritika
A sikerfilmek mindig hálás témái a paródiának, főleg ha kellően jellegzetes. Nem kell, hogy jó legyen az alapmű, de ismert mindenképp. A szürke ötven árnyalata megfelel ezen nem túl szoros követelményeknek. Sokan utálják (joggal), mégis hihetetlenül sok pénzt termelt, hála a jó marketingnek. A Wayans-tesóknak van már tapasztalata a paródiakészítésben, így le is csaptak a lehetőségre, és elkészítették A fekete ötven árnyalatát.

Történetről felesleges beszélni, lényegesebb pontjain megegyezik az eredetivel. Ebből következik, hogy aki azt nem látta, annak ez sem fog akkorát ütni. Mármint poén ügyileg. Hannah (Kali Hawk) egyszerű egyetemista nebáncsvirág, aki megismerkedik a kőgazdag Christian Black-el (Marlon Wayans). Akiről hamar kiderül, hogy igen furcsa étvágya van. Innentől egyik szkeccs követi a másikat. Kifiguráznak mindent, amit lehet, és néha más ismert filmnek is odamondogatnak. Nem maradhat ki a kötelező altesti humor sem, de hát Wayans-éknál ezt már megszokhattuk. Jó paródiához méltóan, azért néha rávilágítanak az eredeti alkotás blődségeire, és ezek a poénok ülnek igazán. A színészek természetesen végigripacskodják a filmet, de ez gyakran igen szórakoztató.

A fekete ötven árnyalata kritikaMielőtt bárki azt gondolná, hogy ez egy jó film, ki kell ábrándítanom. Sőt, vállaltan rossz, ezzel a készítői is tisztában vannak. Nem is próbálnak úgy tenni, mintha másként lenne. Nem veszik komolyan magukat, így lehet a végeredmény egy igen vicces, igen rossz film. Jó és rossz viccek váltják egymást. Politikai korrektséget hírből sem ismerő, rasszista sztereotípiák keverednek lejárt pöcsös viccekkel. Ennek ellenére mégis működik, mert nevetünk. Hol a szereplőkkel, hol velük, de nevetünk. Küldetés teljesítve.

Egyszerű, de eltalált paródia, sok 18+os poénnal. Nem fog mindenkinek tetszeni, de az eredetivel simán állja a versenyt, még ha ez nem is jelent túl sokat. Csak erős idegzetűeknek! 🙂

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. február 4.

Forrás és fotó: Big Bang Media
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..