Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Nagyfater elszabadul kritika

Nagyfater elszabadul kritika
Ben Affleck mondta egyszer: “Néha kell egy pénzes film, aztán egy művész film.” A világ filmtermését elnézve sokan vallják ezt, sajnos.  Persze nem minden nagy költségvetésű, vagy csak jól fizető film vacak, de azért sok példa van rá. De a sztár is ember, neki is van jelzáloga, meg gyerektartása, meg lízingelt luxusautója, és ez bizony pénzbe kerül, sok pénzbe. Ennek az alapigazságnak az illusztrálására remek alkalom ez a mostani többgenerációs vígjáték.

Nagyfater elszabadul kritikaJason Kelly (Zac Efron) fiatal, sikeres jogász, aki épp esküvő előtt áll. Ám nagymamája temetése után nagyapja, Dick (Robert De Niro) még megkéri egy szívességre. Vigye le Floridába, ahol sok időt töltött néhai feleségével. Jasonnek ugyan nem sok kedve van hozzá, de nem mondhat nemet. Pedig ha sejtené mi vár rá. Dick-et ugyanis nem a gyász és emlékezés motiválja, hanem hogy a szex. Öreg létére 40 év hűség után kicsit még élni akar. Így veszi kezdetét egy igen furcsa és néhol zavarba ejtően kínos kaland.  Két generáció, két igen eltérő személyiség egy rózsaszín Miniben, Floridában, ami a tavaszi szünet miatt teli van fiatal, mindenre kapható egyetemista lányokkal. Innentől túl sok meglepetést nem tartogat számunkra a film.
Nagyfater elszabadul kritika

De Niro a már sokszor eljátszott, mogorva és öntörvényű, de azért aranyszívű, bölcs öreg figurát veszi elő, aki nem kicsit kanos. Efron a kissé karót nyelt, és apja által elnyomott yuppie. És nehogy elfelejtsük honnét jött (High School Musical), még énekelnie is kell. Van persze kötelező romantikus szál is, de olyan súlytalan és erőltetett, hogy pont illik a filmbe. Az egyetlen aki jól jön ki az egészből, az Aubrey Plaza, akinek istenien áll a gerontofíl bulizós egyetemista lány karaktere. Minden jelenete arany, nem úgy a többieké. Minden jól elsütött poénra jön két kínosan lapos másik, és ez bizony rossz arány. Valószínűleg a forgatás nagyobb élmény volt, mint megnézni a kész művet.

Feszengősen vicceskedni akaró vígjáték, tehetséges színészek és egy igazi zseni, De Niro játékával. A kamaszkorból kinőtt ember nem sok jót talál benne, de vannak bátor emberek. 2011-ben még a Blacklisten “az év legjobb, el nem készült filmje” címet érdemelte ki a Nagyfater elszabadul. Biztos vagyok benne, hogy ez nem az a film.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2016. január 28.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..