Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Pofázunk és végünk Miamiban kritika

Tesco gazdaságos Bad Boys

Pofázunk és végünk Miamiban kritika
Szükség volt a Tesco gazdaságos Bad Boys párosnak visszatérnie még egy film erejéig? Az első rész bevételei egyértelműen folytatásért kiáltottak, hogy Ice Cube és Kevin Hart újra becsalogassa az embereket a nézőtérre. Számomra az egyetlen kérdés az volt, hogy képesek lesznek-e egy vállalhatóbb alkotást kiadni a kezeik közül.

Pofázunk és végünk Miamiban kritikaA cselekmény ugyanúgy épül fel, mint elődje: James (Ice Cube), a kemény zsaru nyomozásban és akció közben is megállja a helyét, míg félnótás sógora, Ben (Kevin Hart) folyton hülyét csinál magából, lebuktatja rendőrtársait, közben sipákoló hangján folyamatosan ömlik a szájából a dilettantizmus. Nem is csoda, hogy James nem akarja magával vinni őt Miamiba, ahová legfrissebb nyomuk vezeti őket. De Jamesnek támad egy ötlete, miszerint mégis elviszi magával sógorát, hogy Ben egy valódi nyomozás közben realizálja, hogy alkalmatlan nyomozónak.

Mondjam a jó hírt? A Pofázunk és végünk Miamiban nem lett rosszabb, mint az első rész. Viszont jobb sem. Hasonlóan gyenge eresztés, ami már a felénél unalomba fullad. A nyomozás érdektelen, csak egy alibiszálként van jelen, hogy főhőseink különböző helyszíneken próbálják megnevettetni a nézőt hasonlóan kevés sikerrel. Ice Cube és Kevin Hart könnyedén megnyerhetnék az évtized legkevésbé működő akció-vígjáték párosának díját, olyannyira nincs kémia a két karakter között.

Pofázunk és végünk Miamiban kritika
Kevin Hart
felhőkarcolókéval vetekedő hangmagasságával előadott szövegei már az első perctől egy másik kontinensre próbálja elkergetni a nézőt, aminek elérésében a magyar szinkron készségesen kooperál. Nincsenek humoros szituációk, csak kínosak. Még a Grand Theft Auto referencia is semmitmondóra és erőltetettre sikeredett. A karakterek, a nyomozás, az akciójelenetek mind-mind unalmasak, a film feléig se kell eljutni, hogy az első „Mikor lesz már vége?” gondolat átfusson a fejeken.

A Pofázunk és végünk Miamiban egy sótlan, unalmas film humortalan, érdektelen, hasonlóan színvonalas folytatása lett, legalább a rajongóknak nem okoz majd csalódást. Már csak abban reménykedem, hogy egy Pofázunk és végünk trilógiát ne kelljen megélnem.

Szerintem: 

Szerző: Kátai Levente

Hazai bemutató: 2015. január 21.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film

RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..