Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Megérkezett az X-Men: Apokalipszis első előzetese

2016 nyarán megérkezik az eddigi legsötétebb X-Men film


Az előző X-men filmben a bőrdzsekiké, a trapézgatyáké, valamint a fiatal Xavier szenvedése volt a fő téma. Farkas ugyanis a múltban egy többszörösen összetört, gyenge „Professzort” talál, akinek, hogy megmentse a világot, szembe kell néznie saját fájdalmával: együtt kell működnie azzal a férfival, aki elvette tőle a legfontosabb embert az életében

Az X-men filmeket elnézve egyből feltűnik, hogy mennyire más a Marvel két univerzuma, a Bosszúállóké és a mutánsoké. Amerika Kapitány miatt nemrég még az előbbi volt aktuális, s bár az sem volt teljesen vidám és táncoló unikornisokkal teli, mégis sokkal inkább áthatotta egyfajta derű. Az a derű, amit az ad meg, hogy a Bosszúállók főhősei elfogadott jófiúk: a nők szinte versengenek azért, hogy Vasember ágyába kerülhessenek (mígnem azt kisajátítja egy bizonyos szőkeség), és az univerzumon belül Amerika kapitányos kártyákat lehet gyűjteni. Szereti őket a társadalom. A mutánsokat ezzel szemben nem. Hiába mentik meg folyamatosan az emberiséget, a mutánsok mindig az ellenséget, az „őket” képviselik, legyen szó múltról, jelenről vagy jövőről. A  Bryan Singer által rendezett következő film, az X-Men: Apokalipszis ebből a szempontól egy kicsit talán más lesz.

Röviden a történetről, hogy mire számíthatunk:
Apokalipszist a civilizáció kezdete óta istenként tisztelték, a Marvel X-Men univerzumában ő az első és legerősebb mutáns. Apokalipszis az idők folyamán jó néhány másik mutáns képességét olvasztotta magába, amivel halhatatlanná és sebezhetetlenné is vált. Miután azonban felébred több ezer éves álmából csalódottan tekint körbe maga körül, elszomorítja az, amilyennek a világot látja. Úgy dönt hát, hogy maga köré gyűjt néhány mutánst – többek között egyébként Magneto-t is, akit Michael Fassbender alakításában láthatunk a vásznon – akikkel aztán megtisztítja a világot és új rendet alakít ki. Raven (Jennifer Lawrence) és Professor X (James McAvoy) viszont egy csapat fiatal X-Men segítségével megpróbál szembeszállni a mutánsokkal, hogy megmentsék az emberiséget a végső pusztulástól.

Hazai bemutató: 2016. május

Forrás és fotó: IMDb

Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!