Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Utóélet vetítés és közönségtalálkozó az Art+ Cinemában

Utóélet vetítés és közönségtalálkozó az Art+ Cinemában
November közepétől kapható DVD-n Zomborácz Virág Karlovy Varyban debütált első nagyjátékfilmje, az Utóélet. Az érdeklődők december 2-án közönségtalálkozóval egybekötött dedikáláson is megvásárolhatják a despot.hu mediastore-ban (Art+ Cinema) a filmet, ahol személyesen találkozhatnak a rendezővel.

utóélet DVD borítóZomborácz Virág filmterve 2011-ben elnyerte az Európai Unió MEDIA programjának díját. Magyar projekt még sosem végzett az élen az évente beadott több száz uniós filmterv rangsorolásakor. Az elsőfilmes rendezőnő egy svéd projekttel megosztva érdemelte ki a MEDIA European Talent Prize-t, amit a cannes-i filmfesztiválon adott át Androulla Vassiliou, az Európai Unió kulturális biztosa. A Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában készült film a Magyar Nemzeti Filmalap 190 millió forintos gyártási támogatásával készült el. Zomborácz Virág több sikeres és díjnyertes rövidfilm (A macska szerepe a francia irodalomban, Nyomtávváltás, Valami kék) után készítette el első játékfilmjét remek magyar művészek közreműködésével.

Zomborácz Virág Utóélet című filmjének világpremierje a tavalyi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában volt. A film főszereplője a mindentől szorongó Mózes, aki képtelen megfelelni lelkész apja elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami – bár nem tud beszélni – innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő, valamint a lelkész asszisztense. A humorban bővelkedő alkotás november közepétől vásárolható meg DVD-n. A korongon a film mellett az Utóélet werkfilmje, és a filmhez készült mozi előzetes is megtalálható.

December 2-án (szerdán) 16:30-tól egy közönségtalálkozóval egybekötött DVD bemutató keretében ismét látható lesz az Utóélet az Art+ Cinemában (volt Örökmozgó, 1073, Budapest, Erzsébet körút 39.), majd a vetítés után a rendező Zomborácz Virág örömmel válaszol a érdeklődők kérdéseire. Az alkalomból 18 órától a mozi előterében lévő despot.hu mediastore-ban 1999,- forintos áron megvásárolható lesz a kiadvány, amelyet a rendező és az egyik főszereplő, Kristóf Marci készséggel dedikálnak.

A DVD kiadója a KMH Film, forgalmazója a Fantasy Film.

Forrás és fotó: Art+ Cinema, Vertigo Média
Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!