Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Fák jú Tanár úr 2. kritika

Fák jú Tanár úr 2. kritika
A németek sok mindenről híresek, de a humorukról speciel nem. Ennek ellenére két éve kiizzadtak egy nemcsak vicces, de egyben nagyon sikeres vígjátékot. Nem lehetett kérdés, hogy sokak kedvenc ex-bűnöző, tapló tanereje visszatér. Megérkezett hát Zeki újabb kalandja a diákokkal.

Fák jú Tanár úr 2. kritikaZeki Müllert (Elyas M’Barek) tapló, de talpraesett, bűnöző, de szerethető kényszertanárként ismerhettük meg az előző részben. Az élete azóta sínen van, jól megvan Schnalbelstedt kisasszonnyal (Karoline Herfurth), lassan a próbaidő is letelik, addig fél lábon is kibírja az iskolában. Ám előző élete újra kísérti, ezúttal egy zacskónyi gyémánt képében. Miután megszerezte, természetesen a lehető leghülyébb helyre rejti.  Egy rakás véletlennek(?) Köszönhetően a szajré Thaiföldön köt ki. Zekinek nincs sok választása, iskolai kirándulást szervez, és ennek örve alatt ered az értékes zsákmány után. Sejtjük persze, hogy ez sem lesz egy fáklyás menet, de legalább szórakoztató. Ebben nem is kell csalódnunk. Zeki, akárcsak csapatának szellemileg rozzant fele hozza a szokásos formáját. Közönségesek, buták, de alapvetően nem rosszindulatúak, és van szívük. Apímet Chantal (Jella Haase) és Danger (Max von der Goeben) viszi, de azért a többiek is kapnak szerepet, rajtuk is van mit nevetni.

Fák jú Tanár úr 2. kritikaBora Dagtekin rendező már nagy gyakorlatot szerzett a vígjátékokban. Amerikai mintát követ, de ügyesen belecsempészi a német sajátosságokat. Ennek legjobb példája a Török nyelv kezdőknek c. sorozat és film, melynek egészen nem véletlenül szintén M’Barek az egyik főszereplője. Az ő karizmája működteti a filmet, de nem nyomja el a többieket sem. Herfuth karaktere kissé háttérbe lett tolva, de azért ő is igyekszik kivenni a részét a mókából. A humor forrása most is a nem túl észkombájn gyerekek és az egyedül marad Zeki viselkedése egy idegen környezetben. Thaiföld pedig mindent biztosít a sikerhez. Van itt szép tenger, elmaradott falu, agresszív majmok, gyerekbandák, stb. Nem csodálkozhatunk, hogy sikerült kitölteni a két órás játékidőt. A forgatókönyv nem túl fordulatos, de megvan benne a kötelező konfliktus, ami elég ötletes, ha nem is túl eredeti. A humor megmaradt az már ismert szinten, de akinek bejött az első rész, az nem fog csalódni. Egyszerű, de legtöbbször jól működik.

Egyszerű vígjáték, tehetséges színészekkel, rutinból eljátszva. Nem hozz újat a zsánerbe, de ez nem is volt cél. Csak a színtiszta szórakoztatás. Megbízás teljesítve.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2015. október 15.

Forrás és fotó: Big Bang Media

RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..