Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Fullmetal Alchemist kritika

A Bölcsek köve

Fullmeatal alchemist cover

A Fullmetal Alchemist az egyik legjobb anime sorozat amit eddig láttam, tulajdonképpen nem is egy hanem két műről beszélhetünk. Az első sorozat  (Fullmetal Alchemist: The Philosopher Stone) 2003-ban látott napvilágot, melynél a történet menete eltér a manga sztorijától, mindezek ellenére nagyon sikeres lett, ezért új sorozatot indítottak (Fullmetal Alchemist: Broderhood) amely már pontosan a mangát követi.

Stílusát tekintve mesterien ötvözi a kaland, akció és misztikus elemeket nem kevés drámai elemmel megfűszerezve. Mindemellett vannak benne jó poénok is, amiket jó időben és jó helyen sütnek el. Ez a sorozat a többi anime-hez képest sokkal több szereplőt vonultat fel, ami nagyon fordulatossá, izgalmassá és kiszámíthatatlanné teszi a történetet-

“Nincs semmi ezen a világon ami anyuval egyenértékű lenne”

fullmetal_alchemist_012Alphonse és Edward Elric miután anyjukat elveszítették megfogadják, hogy visszahozzák a halálból. Ezt az alkímia tudományával akarják elérni, azonban az alkímia ezen ága tabunak számít és nagy veszélyekkel jár. A testvérpár elkövet egy hibát szertartás közben és ennek következtében Ed elveszíti az egyik lábát és karját, míg Al az egész testét. Évekkel később a testvérpár elhagyja otthonát és  az idősebb fiú Edward állami alkímistának áll. Céljuk, hogy megtalálják a Bölcsek kövét, ami segíthet testüket visszaállítani az eredeti állapotába. Minden reményük ebben a kőben van, ami talán nem is létezik.

Az anime hangulata magával ragadó, a főszereplők nagyon szerethetőek és bőven lehet értük izgulni, mivel mindenféle kalandokba keverednek. Ami nekem nagyon tetszett, hogy a szereplők esendőek, nem mindig cselekszenek helyesen, hanem önző módon néha a szívükre hallgatnak, és ezáltal hibáznak is. Minden egyes szereplő jelleme folyamatos fejlődésen megy keresztül, hogy végül megtalálják igazi céljukat, és helyüket a világban.

fullmetal_alchemist_078Mivel ez egy elég sokszereplős anime, a történet az elején kicsit bonyolultnak és kuszának tűnik, de hamar kitisztul a kép és beszippant minket ez az izgalmas és megható történet. Az anime mondanivalója szerintem nagyon tanulságos és egyben szomorú is. Van-e jogunk Istent játaszani? Visszahozni szeretteinket a halálból? Van-e erőnk elviselni az ez által okozott következmények súlyát?

A grafika egyszerűen lélegzetelállító, a karakterek szeme nagyon kifejező, minden érzelmet ki lehet olvasni belőle. A harcjelenetek szintén igényesek, és szépen kidolgozottak. Ami nekem különösen tetszett az a háttér kidolgozása, ennyire részletes ábrázolást nagyon kevés anime sorozatban lehet látni. A sorozat zenéje nagyon változatos, a meghatározó pillanatoknak szép drámai zenéjük van, amik tökéletesen megkomponáltak.

Ez a sorozat szinte tökéletes, az 5%-ot is csak azért vontam le, mert az utolsó részt elrontották, valahogy nem illet bele a történetbe. De ezt leszámítva egy nagyon tanulságos és izgalmas sorozat, kötelező darab!

Szerintem: 

Szerző: Illés Heni

Forrás és fotó: AnimeAddicts, IMDb
RelatedPost