Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Hotel Transylvania 2. kritika

Ahol még mindig szörnyen jó

Hotek Transylvania 2 facebook cover
Adam Sandler
öregszik. És az idő vasfoga nem kímélte a humorát sem. Igazán jó filmje rég nem volt, de a kasszák azért még csörögnek, így minden évben játszhat. Ilyenkor jön jól egy rajzfilmes szinkron, nem megerőltető és jól fizet. És ha siker, akkor jöhet a folytatás, ahogyan már megszoktuk. A Hotel Transylvania pedig siker volt, ha nem is világrengető, de siker. Itt a folytatás.

Hotel Transylvania 2 jelenetfotóDracula (Adam Sandler) terve, a szörnyhotellel bevált, még ha akadtak is döccenők, főleg Jonathan (Andy Samberg) személyében. De mivel a szerelem mindent legyőz – legalább is a mesékben – így az üzlet megy tovább és bővült a vendégség is, immár jöhetnek emberek is. Ráadásul Mavis (Selena Gomez) és Jonathan szerelme is beteljesült, megszületik Dennis, akivel azért akadnak gondok. Nem tudni róla, vámpír-e vagy ember, ami igencsak csípi Drac orrát. Ráadásul az ifjú pár a kiköltözést fontolgatja, hiszen Mavis még sosem járt külföldön. A régi barátok is visszatérnek (Frank, Múmia, Vérfarkas, Zselé, Láthatatlan ember), hiszen nem buli a buli nélkülük. Nagy vonalakban ennyi.

Hotel Transylvani 2 jelenetfotó 3Míg az első film alapja a túlzásba vitt gondoskodás volt, itt már az szülőktől való elszakadás és a rasszizmus a vezérfonal, meg persze a gyerek. Ezek mindig jó humorforrásként szolgálnak, a recept most sem mond csődöt. Természetesen az előző részhez hasonlóan itt is mindnet, még a történetet és a logikát is a vicceknek rendelik alá, így sok fejcsóválásra okot adó momentum akad. Ám minden érthetővé válik, ha megnézzük a célcsoportot, ami bizony főleg az alsósok, 6-10 éves korig. A poénok is főleg nekik szólnak, nem jellemző a kikacsintás, mint például a Shrek összes részében. Ennek kárát a gyerkőcöt elkísérő felnőttek látják, nekik egy kicsit lapos és unalmas lesz. Mindazonáltal hozza az első rész szintjét, csak minden egy kicsit nagyon, több, látványosabb. Ennek szelemében kapunk új szereplőket is, a nagyszülőket, mindkét oldalról, ami persze újabb galibák – és viccek – okozója lesz.

Genndy Tartakovsky a folytatást is rendezőként jegyzi, és megint csak megállja a helyét. Kevés az üresjárat, az animáció kiváló, szintúgy a látványvilág. Minden pillanatra jobb nevetnivaló, igaz nem ül mindegyik. Adam Sandler nemcsak a hangját, hanem írói vénáját is készítők rendelkezésére bocsájtotta, de mivel egyébkéni is ő a főszereplő, ez nem tett rosszat a filmnek. Mondjuk nem is javított rajta.

Akinek tetszett az első rész, annak kötelező. A kicsiknek valószínűleg bejön majd, nem fognak csalódni. Egy ügyes tollú íróval a harmadik rész akár ütős is lehet, mert ez csak rendben van.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2015. október 8.

Forrás és fotó: InterCom

Nézd meg a film teljes adatlapját a Magyar Film Adatbázis oldalán!
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..