Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Nyerj páros belépőt a Macbeth premier előtti vetítésére

Macbeth jelenetfotó 2
A Mozi Mánia app és a partner oldalai játékot hirdetnek a Macbeth című film premier előtti vetítése kapcsán, a film hazai forgalmazója, a Mozinet Kft. jóvoltából. A premier előtti vetítésre most Te is nyerhetsz páros belépőt!

Az 5. Mozinet Filmnapok nyitányaként 2015. október 7-én, este 7 órától, az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont a Macbeth című film premier előtti vetítésének. Amennyiben szeretnél páros belépőt nyerni a zártkörű vetítésre, akkor csupán annyi a feladatod, hogy válaszolj egy egyszerű kérdésünkre.

Macbeth jelenetfotóJustin Kurzel ausztrál rendező (A Snowtown-i gyilkosságok, Assassin’s Creed) filmadaptációja egyszerre elégíti ki a Trónok harca és Shakespeare rajongóit. Kurzel olyan rendezőket követ a Macbeth-adaptációk sorában, mint Orson Welles, Roman Polanski, Kuroszava Akira, a fiatal rendező eredeti helyszíneken forgatta nagyszabású filmjét, amely a látványos akciójeleneteket vegyíti Macbeth vívódásának soha korábban nem látott hitelességű ábrázolásával. A Macbeth igazán kortárssá válik a háborút járt veteránok beilleszkedési zavarainak hangsúlyozásával és Lady Macbeth motivációinak árnyalt bemutatásával.

Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (az Oscar-díjas Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.

Íme a kérdés:

Hány film került be az 5. Mozinet Filmnapok programsorozatába? Segítséget itt találsz.

A helyes válaszokat legkésőbb 2015. október 5-én, este 9 óráig várjuk, az alábbi  e-mail címre: movieaddicts@movieaddicts.hu

Növeld esélyedet, és vegyél részt partner oldalaink játékában is. A nyert jegyek számától függetlenül egy játékosnak egy páros belépőt tudunk biztosítani. A páros belépőket kizárólag a nyertesnek áll módunkban átadni, személyi igazolvány felmutatásával.

Partner oldalak:
MoziStar
MoziNéző
HetedikSor
FPortál
Mafab
CineStar
Mozi Mánia app

Macbeth hivatalos hazai bemutató: 2015. október 29.

Forrás és fotó: Mozinet, Mozi Mánia app
Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!