Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Death Note kritika

Death Note Cover
Általában az emberek nagy többségének, az anime sorozatról egyből a Dragon Ball ugrik be, és azt mondják: “Jesszus máriám! Minek nézek én ilyen hülyeséget?” Viszont ez a műfaj jóval túlmutat a Dragon Ball-on, és remélem ezután a kis ajánló után ti is kedvet kaptok legalább egy sorozat megtekintéséhez.

Ez volt az első anime sorozat amit láttam, és ez indította el a lavinát, most már ott tartok, hogy szinte minden héten megnézek egy sorozatot. Vigyázat ez az anime nagyon addiktív, ha elkezded nézni nem fogod tudni abbahagyni, és azon kapod magad, hogy már hajnali 1 óra van és az alábbi mondatot hajtogatod: “most már tényleg csak egy részt nézek és megyek aludni” 🙂

A sorozat 37 részes (minden anime sorozat 20 perces részekből áll) 2006-2007 között vetítette a japán TV. A Death Note az egyik legnépszerűbb sorozat, mivel jóval populárisabb, mint a legtöbb anime alkotás. Műfaját tekintve a thriller-hez áll a legközelebb, de van benne misztikum, dráma és a vége felé akció is bőven. Ami szerintem a legjobb a sorozatban az, hogy nem lehet tudni mi fog történni a következő percben, mivel annyira fordulatos és briliáns a történet. Ami még nagy pozívitum az a karakterek kidolgozottsága, motivácója, jelleme.

Általában, mint minden anime sorozatnak ennek is nagyon jó a zenéje, minden szereplőnek külön téma zenéje van, és ami számomra külön pozitívumot jelentett, hogy ennek a sorozatnak van az egyik legjobb főcím zenéje.

Történet: Jagami Light egyedülállóan intelligens fiatalember, aki undorral tekint a bűnözésre és romlottságra az őt körülvevő világban. Élete drámai fordulatot vesz, mikor megtalál egy földön heverő rejtélyes és természetfeletti erővel bíró jegyzetfüzetet, a „Halállistát”. A Halállistában található használati útmutató szerint az az ember, akinek a nevét leírják a füzetbe, meghal. Light kezdetben kételkedik a füzetben foglaltak igazságtartalmában, de hamarosan rádöbben, hogy a Halállista valódi. Mikorra felkeresi őt a jegyzetfüzet előző tulajdonosa, a Ryuk nevű halálisten, Light már céltudatosan használja a listát. El akarja pusztítani a gonoszságot és mindenkit aki útjába áll, hogy új világot teremtsen, melynek ő maga lesz az istene.

Szerintem: 

Szerző: Illés Heni

Forrás és fotó: AnimeAddicts
RelatedPost

4 Comments on Death Note kritika

  1. Illés Heni // 11/27/2015 at 16:00 //

    Hát, nekem az abszolút kedvenc még mindig a Fullmetal Alchemist. 😀

  2. Nincs mit. Persze a top első, csak előző comm-ban elfelejtettem leírni, az a Bleach. Egyszerűen epic, csak hát ez ugye nem ilyen egyhétvégén ledarálom hosszúságú. 300 fölött van asszem jelenleg, de valami brutálisan jó, még a fillér részek is szuperek. Ahogy felvan építve a sorozat az valami elképesztő, egy ponton túl abbahagyhatatlan.

  3. Illés Heni // 11/25/2015 at 14:51 //

    Kedves Pongyi,

    Köszönöm az ajánlásokat.:) A Steins Gate-t már láttam és meg kell, hogy mondjam nem egy könnyű darab, de tényleg nagyon jó. A Fate/zero-t pedig felvettem a megnézendő anime sorozatok listájára. 🙂

  4. Kedves Illés Heni. Ha ez az anime tetszett, akkor ajánlom figyelmedbe a Fate/Zero, illetve a Steins Gate című animéket. Mindkettő zseniális, főleg az utóbbi:) Az utóbbi a nagy kedvenc most nálam…

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: