Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Everest filmklipek

Everest cover
Kiszámíthatatlan kockázatok. Hihetetlen nehézségek. Több éves felkészülés az előre nem látható kihívásokra. Elképzelhetetlen, elviselhetetlen körülmények. Mindennek ellenére immár csaknem egy évszázada a világ kalandorai azáltal véltek mélyebb értelmet csempészni mindennapjaikba, hogy megpróbálták meghódítani a világ legmagasabb és legveszélyesebb pontját, a Mount Everestet. Talán olyan hegymászólegendák úttörő szelleme ihlette őket, mint Tenzing Norgay és Sir Edmund Hillary. Az is meglehet, hogy az Anyatermészet előtt akartak megalázkodni. Akár a spirituális megvilágosodás, akár az adrenalinsokk hajszolása motiválta őket, kétségtelen, hogy az emberi természet a maga igaz valójában mutatkozik meg, amikor az ambíció, a gyarlóság és az évezred hóvihara egymásnak ront a világ tetején.

Everest jelenetfotóA film megtörtént események alapján készült: 1996-ban egyszerre két expedíció próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét, amikor rájuk tört az emberiség történetének egyik legkegyetlenebb hóvihara. A megpróbáltatások által összekovácsolódott hegymászók szinte leküzdhetetlen nehézségekkel néznek szembe, s a megszállott küzdeni akarás, ami a hegyormok legyőzésére sarkallta őket, monumentális élethalálharcban csúcsosodik ki.

A filmet a világ legmagasabb csúcsának meghódítására tett egyik kísérlet során történt hihetetlen események ihlették. Az Everest két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája. Ez a két expedíció az emberiség által tapasztalt egyik legdurvább hóviharral találja szemben magát. A hegymászók kitartását a bolygó legkönyörtelenebb elemei teszik próbára, csaknem lehetetlen akadályokkal kell megküzdeniük, és életük szenvedélye a túlélésért folytatott lélegzetelállító harccá válik.

Az elképesztően izgalmas kalandfilm főszereplői Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes és Jake Gyllenhaal, rendezője pedig Baltasar Kormákur.

Everest hivatalos oldal

Hazai bemutató: 2015. szeptember 17.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film

Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!