Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Miénk a világ kritika

MIénk a világ cover 2
A Miénk a világ, vagy eredeti címén a We are your friends egyértelműen a 21. századi, MTV-n felnövő generációnak szól. Ez nem is olyan meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az egyik író és a rendező Max Joseph, az MTV-n futó Kamureg (Catfish: The TV Show) műsorvezetője is egyben.

Miénk a világ jelenetfotó 3Az „MTV-hangulat” az egész filmből árad, sokszor olyan érzésem volt, mintha a legfrissebb dance zenéhez tartozó videoklippet nézném éppen. A snittek gyorsan váltották egymást, sokszor csak néhány másodpercig villant fel egy-egy kép. Rengeteg (túl) közeli felvételt is kapunk, ráadásul mindezt kamera rángással-mozgással megfűszerezve. A filmből tehát már „csak a hashteg hiányzott” – ahogyan azt az egyik szereplő is megjegyzi.

Véleményem szerint, a magyar cím sokkal jobban leírja a film mondanivalóját, mint az eredeti.  És itt térnék rá a történetre, ami elég klisészerű.  A film központi üzenete valami olyasmi akar lenni, hogy légy egyedi, ne add fel az álmod, és ne add el a lelked a pénzért.  Azonban ezt elég felszínesen sikerült ténylegesen átadni, a mélyebb mondanivalónak csupán a felszínét sikerült megkapargatni.

Miénk a világ jelenetfotó 2A film főszereplője Cole (Zac Efron), a feltörekvő „laptop dj”, aki a haverjaival együtt szeretne kitörni és befutni. Ahhoz azonban, hogy megvalósítsák álmaikat, kénytelenek beállni egy ingatlan irodába dolgozni, az addig állandóan partizó fiúk kevés örömére. Cole az egyik fellépésén találkozik a híres és gazdag dj-vel, James Reeddel (Wes Bentley) és annak gyönyörű barátnőjével, Sophieval (Emily Ratajkowski). James a szárnyai alá veszi a fiút, és a mecénásává válik. A bajok akkor kezdődnek, mikor Cole szemet vet Sophiera, ráadásul barátait is hanyagolni kezdi, miközben a való világ problémáival is szembe kell néznie.

A film 18-as karikát kapott, amit személy szerint túlzásnak érzek, mert ugyan van benne némi káromkodás, néhány női mell és drogok, de szerintem egy 16-os korhatár is elég lett volna. Elsősorban azoknak ajánlanám, akik kedvelik ezt a zenei műfajt, és érdekli őket a felnőtté válásról és az önmegvalósításról szóló dráma. Összességében a készítők nem alkottak kiemelkedőt, a történet ugyanis nem rejt sok meglepetést, viszont elég humoros és energikus ahhoz, hogy kellemes szórakozást nyújtson.

Szerintem: 

Szerző: Posta Alexandra

Hazai bemutató: 2015. szeptember 3.

Forrás és fotó: Freeman Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..