Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Dübörög a szív kritika

Dübörög a szív cover
Ricki Rendazzo (Meryl Streep), akinek a hivatalos neve, férje után, Linda Brummell, egy rockzenekar, a Flash frontembere. Utóbbi neve még saját magának is szokatlan volt, mivel ő az örök rocksztár életet választotta Rickiként, három gyermeke és férje nélkül. Ez az idő azonban elmúlt. Napjainkban, Los Angeles-ben, egy bárban, leginkább az 1970-es évek zenéivel koncertezik Ricki és a Flash, szűkebb, de annál inkább barátságosabb, szinte már családias, kicsi közönség előtt. Csillogásnak és pompának nyoma sincs, és a korábbi rocksztár, már főállásban egy áruház pénztárosa. Ricki azonban hosszú idő elteltével sem tudta magát elkötelezni, kitartó barátja, a szólógitáros, Greg (Rick Springfield) mellett sem. Tetoválásával, ékszereivel, hajviseletével és ruházatával Ricki továbbra is a Janis Joplinhoz hasonló életstílust követi, mind lelkileg és külsőleg.

DuborogASziv_jelenetfoto (1)Egy napon, Ricki ex-férje Pete Brummell (Kevin Kline) az anyai segítségét kéri tőle, mivel lányuk Julie Brummell (Mamie Gummer), a válása miatt idegösszeroppanást kapott. Pete és a magához vett, sikertelen házasság után lábadozó Julie, egy elit negyedben él valahol a középnyugati Indiana államban. A szociális különbségek is erősen észrevehetőek, az egykori házastársak között. Ricki a taxiját se tudja fizetni a reptértől, hogy segítsen lányának, aki heteken keresztül, éjjel-nappal ugyanabban a pizsamában lófrál. Julieban egyszerre kevereg a megvetés és az optimizmus édesanyja felé. Petenek már új felesége van, Maureen (Audra McDonald) személyében, aki szintén családi okok miatt gyakran van távol, de simulékonysága, kedvessége miatt remek második anya is.

A család persze ennél sokszínűbb hiszen, Petenek és Rickinek van még két fia is. A fiatalabb, Adam (Nick Westrate) meleg, az idősebb fiú, Josh (Sebastian Stan) a közelgő esküvőjétől szeretné diplomatikusan távol tartani az édesanyját. Ez az esemény a film a csúcspontja. Különös emberi érzések, igazán extrém helyzetben tükröződnek. A család jövőjével kapcsolatos összeütközések ügyesen és igényesen jelennek meg vásznon, bármilyen nemű sértés nélkül. Finoman mutatkoznak az amerikai politikai poénok is. Ricki igazi lázadó, így naná, hogy nem egy kormánypárti amerikai rocker ő, hanem Obama-ellenes. De ő tud a színes bőrű zongoristáján keresztül is Barack Obamán, diszkréten viccelődni.

Meryl Streep kicsit sem öreg ahhoz, hogy egy idősödő rockert játsszon, személye a film középszerűségén nagyot lendít.

Szerintem: 

Szerző: Ilcsik Dávid

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..