Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Novemberben debütál az HBO legújabb sorozata

Véget ért az Aranyélet forgatása

Aranyélet cover
Befejeződött az HBO legújabb és eddigi legdrágább saját gyártású sorozata, az Aranyélet forgatása. A november 8-án bemutatásra kerülő, krimi és társadalomkritikával gazdagított családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: a Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából. A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és így válnak a szüleikkel egyenrangú szereplőkké ebben a sorozatban.

Aranyélet jelenetfotó 2A közel 80 napos forgatás alatt a két fiatal rendező, Dyga Zsombor (Köntörfalak, Utolér, Couch Surf) és Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők) dolgozott a nyolc epizódon. „Mindenki érezte, hogy remek dolog, amiben részt vesz.” – Mondta Thuróczy Szabolcs, majd hozzátette. – „Biztos vagyok benne, hogy igazolni fogja a sejtéseimet, mert nagyon szerettem csinálni.”

A stáb legváltozatosabb helyeken forgatott, egyszerre bemutatva a felső tízezer és a mélyszegénységben élők hétköznapjait, így volt lehetséges bejutni a milliárdosok fényűző palotáiba és a VIII. kerület legkeményebb lakótelepére vagy egy lepukkant detoxikálóba. Ez a kettősség nemcsak a helyszínekre, hanem a szereplőkre is jellemző, így nem meglepő, hogy erre a sorozatra különösen igaz „a látszat néha csal” kifejezés. A Mirát alakító Döbrösi Laura szerint „a nézők folyamatosan fogják felfedezni a karakterek árnyoldalit.”

A sorozat hangvételének meghatározó elemei a dráma, a feszültség és a humor, mely a jelenkori társadalmat – és főleg a magyar társadalmat – görbe tükörben, egy szinte reklámokból kilépett, látszólag “tökéletes” család valódi életén keresztül mutatja be, ahol minden csak díszlet és hazugság, minden csalás és ámítás. Azonban egyszer csak elkezd minden összedőlni, és ez az aranyélet egyik pillanatról a másikra nagyon kegyetlenné válik.

November 8-tól, nyolc héten keresztül minden vasárnap este megtekinthető a sorozat legújabb epizódja az HBO-n és az HBO Go oldalán is.

Forrás és fotó: HBO
Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!