Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Tizenhárom színész, aki 50 fölött is tarolt a mozikban

Liam Neeson
Meg kell cáfolnunk azt az általánosítást, hogy a fiatal tehetségek miatt lesz egy film kasszasiker. hiszen van egy csomó olyan színész, aki bizony 50 felett is robbantott a mozipénztárakban. A Box Office Mojo adatai alapján 13 sztár következik most, akik címszerepben, nem éppen 20 évesen hoztak akkora bevételt, mint előtte soha, ráadásul olyan filmben, ami nem egy népszerű sorozat (pl.: Star Wars vagy Gyűrűk Ura) része volt. Ők azok, akik a nevükkel képesek eladni bármit!

Dustin Hofmann
Dustin Hoffmann
Hoffmann már 67 éves volt, amikor a Vejedre ütök egyik főszerepében több, mint 60 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén. Nem rossz eredmény! Ráadásul világszerte 516 milliót kaszáltak a filmmel.

Sean Connery
sean connery

A színész A szikla főszerepében alkotott nagyot nem csak a filmvásznon, hanem a bevételek tekintetében is. Az izgalmas mozi 45 millió dollárral nyitott, Connery 66 éves volt akkor.

Harrison Ford
50-feletti-kasszasiker-3
Bár az Indiana Jones filmek már önmagukban is becsalogatják a nézőket a mozikba, azért Ford neve annyira összeforrt a karakterrel, hogy ő is kellett hozzá, hogy az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című film taroljon. 112 milliót hozott a nyitó héten 2008-ban, amikor a színész már 65 éves volt.

Morgan Freeman
Az akkor 65 éves Freeman a Minden6óban istent játszott, és legalább annyi szerepe volt a film sikerében, mint a másik főhősnek, Jim Carrey-nek. A vígjáték 91 millióval nyitott.

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Hopkins az egyik olyan név, akire mindig kíváncsi az ember, ha megjelenik a mozikban. Így volt ez 2001-ben is, a Hannibal című filmmel, amikor a 63 éves színész 82 millió dolláros nyitó hetet csinált.

Robert De Niro
50-feletti-kasszasiker-6

Neki szintén a Vejedre ütök jött be nagyon, Hoffmann mellett a másik címszerepben brillírozott. Ő akkor 61 éves volt.

Liam Neeson
A színésznek az Elrabolva filmek működtek nagyon, amikben egy számára új akcióhős szerepkörben tetszeleg és rá épül az egész sorozat. Az Elrabolva 2 2012-ben 49 millióval nyitott, Neeson 60 éves volt akkor. A harmadik rész is hasonló adatokat produkál egyébként, az 40 millióval alázott le mindent az első héten a mozikban.

Meryl Streep
Meryl Streep

Streepet a kritikusok és a nézők is imádják és Az ördög Pradát visel egyértelműen az ő filmje volt. 57 évesen söpört be vele a gyártónak 33 millió dollárt egyetlen hét alatt. Nem véletlenül ő az egyetlen nő a top 13-ban.

Steve Martin
Steve Martin

Bár a színészről védjegye, vagyis ősz haja miatt mindig is nehéz volt megállapítani, éppen hány éves, azért az tuti, hogy a Több a sokknál című filmet 57 évesen forgatta. A vígjáték nagyon működött, 41 millióval indított.

Robert Redford
Robert Reford

1993-ban, 55 évesen kaszált a mozikban Redford a Tisztességtelen ajánlattal. Az első héten egészen pontosan 35 millió dollárt.

Denzel Washington
Denzel Washington

Az ő neve is garancia a sikerre, így volt ez az Amerikai gengszternél is, amiben 52 évesen remekelt. A filmnek 51 milliós bevétele volta nyitó héten.

Jack Nicholson
Jack Nicholson

Ismét egyhatalmas ász következik, aki nem igazán tud hibázni. Rengeteg filmje volt kasszasiker, de a legnagyobb pénzt eddig a ’89-es Batman hozta, amiben 52 évesen alakította Jokert. Elképesztő, 82 millió dolláros forgalmat csinálta film nyitáskor.

Al Pacino
Al Pacino

Nyilván itt van a legjobbak között. A színész a Keresztapa harmadik részében alakított olyan emlékezeteset, hogy 37 millió dollár folyt be a vetítésekből az első héten. Pacino akkor 52 éves volt.

És akik majdnem bekerültek…

Brad Pitt és Sandra Bullock is 49 volt már, amikor a Z világháborúval és a Gravitációval elérték életük legnagyobb kasszasikerét. Mivel egyikük sincsen még leszálló ágban, simán lehet még top 15 a 13-ból!

Forrás és fotó: IMDb, Paramount Channel, UIP-Duna FilmOlvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!