Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Hitman – A 47-es ügynök kritika

A 47-es ügynök pályafutása végetér

Hitman A 47-es Ügynök cover
Az adaptációs filmek korát éljük, kár lenne tagadni. Regény, képregény, videojáték, mindből készült már film és ez nem is baj. Amennyiben jó az alapanyag, és a készítők is teszik a dolgukat, egészen jó filmek születhetnek. Ha mégsem, akkor néhány év elteltével lehet rebootolni. Hátha másodjára jobban sikerül. Így járt eheti áldozatunk, a Hitman is. 2007-ben már készült egy film a játékból, de sem a közönséget, sem a kritikusokat nem győzte meg az erősen közepes film. Majd most.

Hitman - A 47-es ügynök jelenetfotó 1A név nélküli, mindig elegáns, precíz, és céltudatos 47-es Ügynök (Rupert Friend) egy tenyésztett orgyilkos, aki egy befolyásos és egyben nagyon titkos szervezet érdekében öli halomra, akit kell. Katia (Hannah Ware) kislánykora óta menekül, és az apját keresi. A rettentően titkos szervezet, a Szindikátus szintén, mert ő alkotta ezeket az Ügynököket, és a szervezet teljhatalmú ura, Le Clerq (Thomas Kretschmann) még többet akar magának. De Katianak akad egy segítője, John Smith (Zachary Quinto), aki pont időbe bukkan fel, hogy megmentse a lányt. Ezzel elindul egy macska-egér játék jellegű fogócska, tarkítva egy kis autós üldözéssel, megfűszerezve sok lövöldözéssel, és egy némi közelharcal. Vagyis minden adott egy jó akciófilmhez. Csakhogy az alapanyagok megléte még garancia a sikerre. Sokat elárul a projectről, hogy az “előző rész” íróját nem rúgták ki, és a rendezést egy újoncra bízták. Nem kellett volna.

Hitman - A 47.es ügynök jelenetfotó 2Tavaly nagy sikert aratott John Wick, mert nem vállalta túl magát, de azt rendesen teljesítette. Mostani filmünk pont az ellentéte. Sokat akar, de szinte semmilyen téren nem képes átugrani azt a bizonyos lécet. A történet lapos, zavaros és következetlen, a csavarok előreláthatóak. Igaz, néha mosolyt csalhat a nézők arcára az a néhány írói ötlet, amit ők komolyan gondoltak, de 10 éves kor felett már senki más nem. Az akciójelenetek nélkülöznek minden újdonságot és fantáziát, ráadásul néhol csalnak is. A sztroboszkóp sem képes elfedni a rendezés- és vágásbeli hiányosságokat. A színészek munkáját érheti a legkevesebb panasz. Nem nagyon volt mivel dolgozniuk, mert karaktereik nélkülöznek mindenféle jelleget. Így viszont senkit sem érdekel, mi történik velük. A filmet maximum a szép és egzotikus helyszínek miatt érheti némi dicséret, de ez nem egy utifilm, így ezért most nem jár pont.

Úgy tűnik ezzel a filmmel véget ér a 47-es ügynök filmes pályafutása. A kasszák nem úgy csörögnek, ahogy kellene, és nem hibáztatom a közönséget. Gyenge próbálkozás egy többre hívatott játék nagyvászonra adaptálásában. Ha egy sorozat pilotja lett volna, szódával elmegy, de így kudarc.

Ajánlani csak komoly akciófilm-fanatikusoknak tudnám, de csak épphogy. Az előző rész simán jobb, ami azt hiszem mindent elmond.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2015. augusztus 27.

Forrás és fotó: InterCom
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..