Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Spielberg ismét Oscar közelben

A Kémek hídja a Lincoln Centerben debütál

A kémek hídja cover
New York a világ szíve. A New York Filmfesztivál pedig a filmművészetre figyelők számára e szív legközepe: a legújabb, a legizgalmasabb mozis trendek minden évben a Lincoln Centerben mutatkoznak be. A 2015-ös programot tegnap jelentették be, és a nagy hír: az Egyesült Államok legnagyobb élő filmkészítője, Steven Spielberg visszatér. Három éve itt mutatta be Lincoln című filmjét (melyet azután 12 Oscar-díjra jelöltek, és 2 kategóriában nyert is). Most pedig új, Tom Hanks főszereplésével készült thrillerét, a Kémek hídja (hazai bemutató: november 26.) című filmet hozza, mely a hatvanas évek elején, Kelet-Berlinben játszódik. Egy amerikai ügyvéd vezet itt egy olyan túsztárgyalást, mely, ha kudarccal végződik, talán új világháborúhoz vezethet.

1960. A hidegháború legfagyosabb évében a Szovjetunióban elfogják egy lelőtt U-2-es kémrepülőgép pilótáját. Gary Powers talán örökre fogoly marad. Kétévnyi hiábavaló próbálkozás után a CIA kiszemel egy ügyvédet (Tom Hanks), hogy szabadítsa ki a pilótát a vasfüggöny mögül. James Donovannek Moszkvába kell utaznia, hogy tárgyalásokat kezdjen az ellenséggel. De a CIA egészen másfajta feladatok elvégzésére is felkészíti őt.

A fesztiválvetítés az eddig kételkedőket is meggyőzte: a Kémek hídja jó eséllyel vesz részt az Oscar-díjért induló idei versengésben. A nagy eseményt egyébként Robert Zemeckis Kötéltánc-a (hazai bemutató: október 8.) nyitja – az év másik Oscar-esélyese.

Forrás és fotó: InterCom
Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!