Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Ted 2 kritika

Füves mackó mond most néktek...

ted 2 jelenetfotó 1
2012-ben Seth MacFarlane (Family Guy, American Dad!) első egészestés, élőszereplős (félig-meddig) filmje meglepően nagy sikert aratott. Egy életrekelt plüssmaci és kis barátjának fűben oldott története pimasz volt, ordenáré, de ezenkívül ötletes, vicces; egyben szórakoztató is. És ha csilingel a kassza (550 millió világszerte!), akkor jön az ukász, folytatás kell. És lőn!

John (Mark Whalberg) és Ted (Seth Macfarlane) még mindig elválaszthatatlan barátok. Az élet azonban nem habostorta, míg Ted éppen elveszi Tammy-Lynn-t (Jessica Barth), addig szegény John egyedül búslakodik a válása felett. Ám a maci házassága sem igazán működik, de jön a nagy ötlet, kell egy gyerek. Amikor kiderül, hogy ez nem megy, az örökbefogadás mellett döntenek, de van egy kis bökkenő. Ted egy vagyontárgy, így nem fogadhat örökbe, sőt állása sem lehet. Mit tesz ilyenkor egy jó amerikai? Hát perel! Hőseink így kikötnek a kezdő, ám lelkes és csinos Samantha-nál (Amanda Seyfried), aki vállalja a nem mindennapi ügyet.

ted 2 coverAz első rész vezérmotívuma a felnőttéválás volt, most a polgárjogi harcok veszik át a stafétát. Természetesen az egész sztori csak ürügy egy jó kétórányi, cseppet sem polkorrekt viccelődésre. Kapnak itt rendesen az ultik, a geekek, a fiatalok, a füvesek, stb. Nem kímélnek senkit, beleértve saját magukat sem. Sajnos a színvonal elég hullámzó. Vannak jól és kevésbé jól sikerült jelenetek. A tempó döcögős, és akad pár felesleges beállítás is. A humor azonban többé-kevésbé kárpótol ezekért a hiányosságokért. Sajnos a sikeres receptet nem tudták feldobni új hozzávalókkal (talán egy apró kivétellel). Füvezés, új és visszatérő cameók, sok káromkodás. Látszik, hogy nem erőltették meg magukat, inkább szórakoztak és egy csomó pénzt kerestek. A csavarok és poénok előreláthatóak, nem rosszak, de ezeket már láttuk. Az alakítások hozzák a kötelezőt és inkább a cameózók alkotnak maradandót.

Akinek tetszett az előző rész, az ezt is értékeli majd, de a film új rajongókat nem igen tud szerezni. Enyhén kreatív iparosmunka, kikapcsolódásra jó. És Tom Brady az isten!

Az imdb-n 6,8 ponton áll, az RT szigorúbb, indexe mindössze 46%.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2015. július 16.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..