Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Minyonok kritika

MInyonok cover
A Gru
meglepően sikeres volt 2010-ben, amikor sokan megkedvelték ezt a valójában érzőszívű főgonoszt. És legfőbb, már nem mindig hasznos segítőit, a Minyonokat. Ugyan a magyar elnevezést nem az igazi, azért érthető, és kellően pozitív, hogy mindenki kedvelje őket. Esetlen cukiságukkal pedig kiérdemeltek egy saját filmet, hogy kitöltsék az űrt Gru következő kalandjáig.

Nem tudjuk, honnét jöttek, csak hogy már régóta itt vannak, és egyetlen vágyuk, hogy egy igazán méltó gonosz szolgálatába szegődjenek. Ám ez nem is olyan egyszerű, így amikor rájuk jár a rúd, hárman, Kevin, Bob és Stuart elindul, hogy megtalálja kis törzsük számára a kellően gonosz, de egyben gondoskodó új gazdát. Ami 1968-ben sem lesz egyszerű. Természetes a három, saját személyiséggel rendelkező, banánimádó sárga kis lény egyik vicces helyzetből a másikba keveredik, miközben beutazzák szinte az egész világot. Végül Scarlett Túlölő (Sandra Bullock), a világ elsőszámú, női gonoszában megtalálni vélik, akit kerestek, ám ez csak még nagyobb slamasztikába taszítja őket, ahonnan látszólag nincs kiút. El kell lopniuk az angol koronát. Ám hőseink gyerekes optimizmussal és kellő kitartással, és némi szerencsével nem vallanak kudarcot.

Minyonok jelenetfotóA film természetesen hozza az előző két Gru hangulatát, a minyonok pedig szállítják a vicceket, de valami hiányzik. Persze megkapjuk az adott korra jellemző hangulatot és rengetek popkult utalást, mindenki megkapja a kötelező kifigurázást, főleg az angolok. De a kis fickók erőssége a rövid egyszerű gegekben van, ezekből viszont nehéz összehozni egy másfél órás filmet. Amikor leül a cselekmény, akkor bedobnak valamit, amin nevetni lehet, így nem válik unalmassá. Rajtuk kívül mindenki egy karikatúra, de nagyon szórakoztató. A Gonosz Con például telitalálat, beleillik a világba, és még a kockáknak is odaszúr egy picit.

A látványra most sem lehet panasz. Az erősen technika orientált világban megint elképesztő szerkentyűket láthatunk. Eszementnél eszementebb kütyük segítik a gonoszokat, és Kevinéket is. A 3D már határeset, nem rossz, de nem sokat tesz hozzá. Külön érdekes, hogy a minyonok hangja egyben a film egyik rendezője is (Pierre Coffin).

Egy újabb, nem elsősorban gyerekeknek készült rajzfilm, amin azért ők is jól szórakozhatnak. Kellemes kis családi mozizásra adhat lehetőséget, így bátran ajánlom bárkinek, akinek tetszettek az előző részek. De önállóan is megállja a helyét, hiszen előzmény film.

Az imdb-n kerek 7 pontot érdemelt, az RT jobba kedveli, indexe 74%.

Szerintem: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2015. július 9.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..