Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Zoli in Japan – 2. nap

CAM00559Ma reggel ébredés után elmentünk reggelizni. Egyikünk kóla helyett jeges kávét kapott, de reklamálni reménytelen, nem beszélnek angolul, mutogatással meg nem sokra megyünk. Amúgy a kaja 500 yen volt. Én vettem magamnak 3 rizses szendvicset (300 yen) reggelire, aminek továbbra sem tudom a nevét, de ízlik. 🙂

Reggeli után átmentünk a Takeshita Street-re ahol elvileg cosplayeseket lehet látni, de sajnos talán 4-5 lányt láttunk babának öltözve, ennyi. Amúgy nagy tömeg volt, meg mindenféle agyament japán dolgot lehet kapni.  Útközben átmentünk egy parkon is, gyönyörűen rendezettek ezek a parkok, tele vannak piknikező emberekkel, meg csoportos jogákat tartanak, tök nyugi van, jó volt. A város továbbra is tiszta, a levegője jó. A tömeg ellenére nagyon nyugodt érzése van az embernek. Úgy tűnik nekem, hogy itt valahogy nyugodtabbak az emberek, de lehet hogy ez csak a látszat. Mindenki rendesen van felöltözve, ápoltak, látni extrém figurákat furán öltözve, de ők sem szakadtak.

CAM00603Délután bementünk a Császári Palota kertjébe, hát az nem volt egy nagy durranás, semmit nem lehet ott látni, ami meg a kertet illeti az inkább egy park, de parknak is gyengébb, mint a többi. Amúgy rendezett volt, csak a sok séta után többet várna az ember. Mindegy, ezt is láttuk.

A palota után elmentünk ebédelni, és sikerült olyan kaját beválasztanom, amit nem bírtam megenni, ilyen rosszat rég nem ettem, ott kellett hagynom az egészet. Sajnos rendelni nem tudunk, úgyhogy csak kép alapján választjuk ki az ételt, ezért kicsit zsákbamacska az egész kajálás.

CAM00620Ebéd után elmentünk Akihabarába, hát az beteg egy hely. Mindenhol elektronikai vagy Manga cuccokat árulnak, és minden tele van játékgépekkel. Rengeteg épület van, és mind tele van videojátékkal (több száz gép!) Nagy a tömeg is, és rettenetesen hangos az egész. Mindenféle tök modern meg fura videojáték van, készítettünk róla videót is, a fénykép nem adja vissza a hatást.

Az egyik helyen láttuk, hogy valami sült golyókat árulnak, vettünk is belőle 8 darabot. Kiderült, hogy sült rizses golyók polipcsáppal töltve. Nekem ízlett de a többiek kikészültek tőle 🙂 650 yen volt.

Ma korábban hazajöttünk, mert holnap korán kelünk, kimegyünk a halpiacra.

Folytatás hamarosan…


Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!