Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Zoli in Japan – 1.nap

Halal Friendly

Egyik kedves ismerősünk Zoli a mai napon érkezett meg Japánba, ahol 23 napot fog tölteni. Ez idő alatt folyamatosan küldi majd a képeket, infokat, történéseket. Íme az első (rövidke) nap történései. Jó szórakozást kívánunk kis cikksorozatunkhoz!

IMG_0772A gép egy órát késett, és mire a szállásra értünk már éjfél volt. Eleinte úgy tűnt, hogy nagyon nem lesz könnyű eljutni a szállásra, de aztán simán odataláltunk. Mindenhol jegyautomaták vannak, szerencsére angolul is lehet használni, úgyhogy nem gond. A vonat, ami behozott minket a reptérről Tokióba nagyon jó volt. Halk, mindenhol automata ajtók vannak, számzáras zárral le lehet zárni a táskát, ha nem akarja az ember az üléshez vinni. A vonat nagyon simán ment, olyan mintha 20-30-al menne, de közben 130-al megy. Kíváncsi leszek a szuper expressre.

IMG_0798Első benyomásom nagyon pozitív, mindenki akivel eddig beszéltünk vagy dolgunk volt, nagyon kedves és segítőkész. A reptéri személyzet se olyan mufurc, mint máshol. A vonatban egy kicsit csalódtam, azért mert ki volt írva, hogy 21:44-kor indul és 22:37-re ér be a Tokió állomásra. Pontban 21:44-kor indult, de 1 percel előbb ért oda, nem pont 22:37re 🙂 Ennyit a japán pontosságról. A metróban érdekes volt hogy mindenkinek okostelefonja van, és azt bütykölik, szinte egy szót sem hallani. Mikor megérkeztünk elmentünk enni, mert már nagyon éhesek voltunk. Véletlenül betévedtünk egy meleg negyedbe, először nem tűnt fel, de aztán fura lett hogy szintek csak fickók vannak, és egymást ölelgetik 🙂 Amúgy nem volt rossz környék, csak azért mégse olyan hely ahol leül az ember kajálni.

IMG_0790Az utcák nagyon szépek, kitűnő állapotban vannak az utak és a járdák, olyan tisztaság van hogy az elképesztő. Semmi szemét nincs az utcákon. Majd kíváncsi vagyok, hogy mutat világosban. Rengeteg kifőzde van, mindegyik csak kis hely de sok van belőle. Az étel minősége jó, szerintem az ételek is normális árban vannak. Én vettem valami rizses dolgot, a nevét nem tudom, az 100 yen volt (1 yen=2.4 ft) meg ettem egy miso levest ami 200 yen volt, a többiek valami csirkés kaját ettek az olyan 600 yen volt. Még szerintem pár nap lesz, mire kitapasztaljuk az árakat.

Folytatás hamarosan…Olvasd el ezeket is!

A te véleményed is számít!