Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A hetedik fiú kritika

Tom Ward (Ben Barnes) egy hetedik fiú hetedik fia, naná, hogy ez jelent valamit. Mondjuk az nem derül, ki hogy mit, de akkor is misztikusan hangzik, biztos jó lesz. El is jön érte az alkoholista Gregory (Jeff Bridges), a Szellem. Igazából csak egy vén boszorkányvadász, vagy mifene, ez se derül ki. Együtt üldözik Gregory régi szerelmét, aki a leggonoszabb boszorkány, Malki Anya (Julianne Moore). És mivel kell szerelmi szál is, Tom megment egy boszorkányt (!) csak úgy, mert csinos. Azonnal egymásba is szeretnek Alice-szel, aki nem más, mint Malkin unokahúga, és ezt nem is rejti véka alá. Dehát ilyen a szerelem. Az egész inkább egy brazil szappanoperára hasonlít, mint kurrens kalandregényre, pedig nagyon az akar lenni. Van utazás, mágia, nagynak szánt csaták, alakváltó lények, gonosz főellenség, meg minden, ami kell. Egy kis időre még John Snow is feltűnik!

A regénysorozatot nem ismerem, de remélem sokkal jobban van megírva, mint ez a film. A történet rém egyszerű és sablonos, tele ordító butaságokkal, és következetlenségekkel. Bár a célcsoportnak (10-14 éves fiúk) ez nem fog feltűnni. Nekik ott a hős parasztfiú, az öreg tanító, a gonosz ellenség és csatlósai, meg a csinos lány. Meg a sárkányok, csaták, burleszk jelenetek, vizuális orgia, stb. Ezen kor fölött viszont nem sok szórakozást nyújt. A színészek hiába igyekeznek élettel megtölteni papírvékonyságú karakterüket, nincs mivel dolgozni. A filmnek csak előnyére válik, hogy nem hagy időt ezeken agyalni, a cselekmény viszonylagos gyorsasággal halad előre a sajnos nyílegyenes úton. Egyetlen percig sem izgulunk hőseinkért, tudjuk, hogy a jó mindig győz.

Tucatmese fantasynek álcázva, kisgyerekeknek. Nem rossz ez, csak felesleges. Jó húzásnak tűnik karácsony napján a mozikba küldeni, de ha ez egyetlen héttel a Hobbit harmadik része után van, akkor már rizikósabb. És persze nem egy ligában játszanak.

Gimnáziumig bezárólag ajánlható, de csak a Hobbit előtt. Elvakult fantasy fanok tehetnek egy próbát, komolyabb elvárások nélkül.

Az imdb pár szavazat alapján egy 7,0-t ad rá, az Rotten még nem értékelte.

Szerintem: , de csakis a két veterán színész miatt.

Hazai bemutató: 2014. december 25.

Forrás és fotó: UIP-Duna Film

RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..