Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Paddington kritika

A Paddington című film főhőse pont olyan medve, mint bármely másik. Leszámítva, hogy jól beszél angolul, enyhén szóval narancslekvár-függő, és az úti célja London. Mivel a mackó elvesztette perui otthonát, kénytelen Angliában megkeresni azt a kutatót, akit nagynénje és nagybátyja olyan lelkesen emlegetett éveken át, hogy a kutató befogadja. A londoni vasútállomáson azonban csak egy négytagú családba botlik, aki hajlandóak befogadni őt egyetlen éjszakára. Az egyetlen éjszakából aztán persze több lesz, s a hirtelen felindulásból Paddingtonnak keresztelt mackónak nemcsak az angol szokásokkal és a családon belüli ellentétekkel kell megküzdenie, de azzal a nővel is, aki a bőrére pályázik. Szó szerint…

Mint a történet is mutatja, tipikus családi sztorival állunk szemben, amely felsoroltatja a biztos kellékeket. Cuki (és beszélő) állat – pipa. Ellentétekkel teli, azonban szeretetteljes „átlagcsalád” – pipa. Eltökélt főgonosz – pipa. Helyzetkomikum, béna főgonosz-segéd, a szeretetre és az elfogadásra kihegyeződő mondanivaló – mind-mind pipa. A Paddington pont olyan családi film, mint eddig bármelyik, engem leginkább a Beethovenre emlékeztetett, csak éppen nem amerikai, hanem angol változatban. Ja, és persze az állat is beszél.

A filmben nem egy híres és ismerős arc felbukkan. Hugh Bonneville (Downtown Abbey), Julie Walters (Harry Potter-sorozat, Mamma Mia!), Jim Bradbent (többek között a Harry Potter-sorozat Lumpsluckja), Sally Hawkins (Godzilla) és Peter Capaldi (Doctor Who) játéka mellett Paddington hangját eredetileg Ben Whishaw (Parfüm: Egy gyilkos története, Felhőatlasz, The Hour) adja. Ja, és a főgonoszról sem szabad elfelejtkezni: Paddington ellenségét Nicole Kidman játssza, bubifrizurával, tűsarkúban és esetenként bőrszerkóban, valahogyan egyáltalán nem meggyőző, inkább csak irritáló módon.

A rossz gonoszválasztástól eltekintve jól sikerült a film. Semmi újat nem hoz a műfajon belül (bár talán nem is kell), csak a szokásos megható, humoros, mondanivalós színvonalat. Családi mozinak kicsikkel éppen jó.

Szerintem: 

Forrás és fotó: Company Hungary
RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..