Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A holnap határa kritika

A holnap határa kritikaPopcorn mozi. Receptje egyszerű. Végy egy-két sztárt, írj nekik egy éppen hogy épkézláb történetet, ami kellő arányban tartalmaz akciót, humort és romantikát. Ízlés szerint szórd meg színes, szélesvásznú látvánnyal, és némi hozzáillő zenével. Reklámozd rendesen, és ha nép zabálja, te vagy az új “zseni“, ha nem, akkor irány a következő film.

A holnap hatara jelenetfoto 2Namármost a Holnap határa pont ilyen film. Még mielőtt valaki megjegyezné, a fenti leírás egyáltalán nem a gagyi filmek receptje. Ha jól csinálják igen maradandó alkotások születhetnek, lásd Star Wars, és társai. Szóval a sztori. Cage (Tom Cruise) egy tenyérbemászó katonai szóvivő, akit frontszolgálatra osztanak be. Aztán történik valami, ami felforgatja az egész életét, és talán megmenti a világunkat. Mert háború van, megjötteket az idegenek, akik meglepő módon nem az Usát, hanem Európát támadták meg elsőnek, viszont nyomulnak előre, megállíthatatlanul. Ennél több már spoiler lenne.

A holnap hatara jelenetfoto 41Nézzük, miből építkezik, konkrétumok nélkül. Manga/anime harci szerkók, videojáték végigjátszás boss fight-al, Punxsutawney Phil, rovarszerű idegenek, némi jellemfejlődés, normandiai partraszállás, ütős egysorosok, kemény kiképző, “őrült” tudós, csinos partnernő a főhősnek, pörgős akciók, önfeláldozás. Csupa-csupa ismerős, nem túl eredeti elem. De vegyünk egy ügyes forgatókönyvírót (Chistopher Quarrie, Usual Suspects), egy megbízható iparos rendezőt (Doug Liman, Bourne 1, Mr. és Mrs. Smith),Tom Cruise-t és Emily Blunt-ot, és kész is az idei nyár egyik sikerfilmje. Remélhetőleg. Mert a film jó!

A holnap hatara jelenetfoto 1A történet pörgős, néhol humoros, és kellően izgalmas. A színészek hozzák amit kell, elhisszük nekik, amit a vásznon látunk. A karakterek egyszerűek de működnek. Az akciók intenzívek, halálosak, és nagyon szépen mutatnak a vásznon. A fim folyamatosan leköt, néha a székhez szegez. A forgatókönyv persze kissé lukacsos, de a filmen belül működik, és szórakoztató. Nem karja megváltani a filmművészetet, nem akarja feltalálni a spanyolviaszt, viszont biztosít számunkra 2 kellemes órát. És ez így van jól.

Aki pörgős, látványos, ugyanakkor némi (de tényleg csak némi) agymunkát is szeretne, annak irány a mozi. Szintén mehetnek a Tom Cruise és/vagy Emily Bluntés/vagy Bill Paxton rajongók, valamint a sci-fi szerelmesei is. Üdítő és popcorn ajánlott! 🙂

Számomra eddig ez az év kellemes meglepetése, így legyen: 

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2014. május 29.

Forrás és fotó: InterCom


RelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..