Kapcsolat

Neked ajánljuk!

Ken Park kritika

Ken Park cover
Larry Clark
és Harmony Korine már második alkalommal dolgozott együtt ebben az alkotásban; első közös munkájuk a Kölykök, szintén nagy port kavart, a film a szülők által elhanyagolt nagyvárosi tinédzserek életét ábrázolta. A Ken Parkban négy tizenéves mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, melynek keretében megismerhetjük szüleiket is. A történet egy Los Angeles melletti kisvárosban – Visaliaban – játszódik, a település első ránézésre nyugodt, csendes helynek tűnik, de a háttérben súlyos problémák, bűnök és perverziók lapulnak. A film leplezetlenül mutatja be a szereplők életét, melyben fő szerepet kap az erőszak, a szex, a gyűlölet, az érzelmi zavarodottság, a gyilkosság, az öngyilkosság és a maszturbáció.

A Ken Park az amerikai kisvárosok kilátástalanságát mutatja be, nem mindennapi eszközökkel. Társadalmi és szociális problémákat tár fel sarkított módon: összezsúfolja őket 96 percben. A történet összes szereplője deviáns tulajdonságokat hordoz magában, melynek következtében a néző nem tud azonosulni velük, nem képes megszeretni őket, csak sajnálkozik, vagy viszolyog. Ez a hatás a színészek fantasztikus játékának is köszönhető, akik teljesen élethűen formálták meg a rájuk osztott karaktereket. Megdöbbentő mondatok hangzanak el a szájukból, melyeknek nagy igazságtartalmuk van, ezért elgondolkodtatják a nézőt.

Az alkotást kifejezetten erős gyomrú és idegzetű filmrajongóknak ajánlom, mivel a film sokkolóan naturális és gyomorforgató. Már az első képsorok után megdöbben a néző, és önkéntelenül is kikívánkozik a száján, hogy „Úristen!” Ahogy a film halad előre a történet kibontakoztatásában egyre jobban sokasodnak az előbbihez hasonló felkiáltások, és mire a végéhez érünk, csak ülünk a fotelunkban, bámulunk magunk elé, mert nem vagyunk képesek magunkhoz térni a látottak után.

Mindent összegezve a Ken Park nem rossz film – változatos karaktereket, és problémákat tár a néző szeme elé – de durvasága miatt mégis az egyszer nézhető alkotások közé sorolható.

Szerintem: 

Szerző: Illés HeniRelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..