Kapcsolat

Neked ajánljuk!

A kaptár – Utolsó fejezet kritika

Családi business

A kaptár- Utolsó fejezet kritikaA videojátékokból készült filmek többnyire megbuknak a mozi pénztáraknál, költségvetéstől függetlenül. A Resident Evil (itthon A Kaptár címen fut, a fene tudja miért?) szembe megy ezzel a trenddel. Az első rész egy egyszerű zombis horror-akció hibrid volt, ami egyre látványosabb lett, ahogy haladtunk előre. 15 év után itt a hatodik, elvileg befejő rész, a A kaptár – Utolsó fejezet.

Alice (Milla Jovovich) épp hogy túlélte a legutóbbi mészárszéket, amint kiér a felszínre, máris megtámadja egy mutáns sárkány. Előtte kapunk némi összefoglalót, meg egy kis előzményt, hogy meglegyen a kellő kontextus. De mint említettem, jön a sárkány, nincs idő lacafacázni. Miután hősnők leküzdi az aktuális akadályt, megtudja, hogy van ellenszer, amihez vissza kell térnie Racoon Citybe, ahol az egész kezdődött. Ám az gaz Dr. Isaacs (Ian Glen) elfogja, és elő csalinak használja a zombiseregéhez. Alice megszokik, és eléri Racoon City-t, vagyis ami maradt belőle. Itt összetalálkozik régi harcostársával, Claire Redfield-el (Ali Larter) és egy táborra való túlélővel. Megosztja velük világmegváltó tervét, de addigra Isaacs is odaér. A Vörös Királynő most ugyan a kis csapat segítségére van, de ez vajon elég lesz a túléléshez?

A kaptár- Utolsó fejezet kritikaKapunk itt mindent. Sivatagi menekülést, modern tankot (végtelen lőszerrel, ahogy kell), szinte végtelen mennyiségű zombit, akik azért csak akkor támadnak, ha dramaturgiailag indokolt. Mondjuk a zombivérebek tetszettek. És persze van épületen belüli menekülés, egyik pályáról a másikra, mégiscsak egy videojáték az alap. Furmányos csapdák, hogy meglegyen a töltelékkarakterek halála. Szegény Ruby Rose az elmúlt hetekben 1-1-re áll, majd a John Wick 2-ben javíthat. Hommage a régebbi részeknek, fordulat, árulás, sok látványos harci jelenet. Ami most spórolás miatt szinte mind sötétben játszódik. Így jobban elkenhetőek az esetleges hibák. Sajnos a régebbi részek szereplői nem nagyon térnek vissza, változatos okok miatt. Majd a folytatásban. Mert ha film eleget termel a kasszáknál, akkor bizony nem ez volt az Utolsó fejezet.

A kaptár- Utolsó fejezet kritikaLátványos, hol pörgős, hol döcögős, mutánsos-zombis akció-horror családi vállalkozás. Apu az író-rendező (Paul W. S. Anderson), anyu a főhősnő, a kislányuk (Ever Anderson) meg a számítógép arca és hangja. Fogadjunk, hogy az egyik zombikutyát meg a család cuki dobermannja alakította. Sajnos, nincs aki a család orrára koppintson, hogy ez így nem jó. De amíg jön a pénz, addig nem lesz változás. Pedig nem ártana, mert az első részt követően a nézők véleménye is egyre elszomorítóbb, lásd imdb.com pontjai.

Ajánlani csak rajongóknak, vagy időmilliomosoknak tudom A kaptár utolsó részét, akiknek nem fog hiányozni ez a szűk 2 óra az életükből. A sorozat egyelőre képtelen megújulni, unalomba fulladt az egész. Pedig lehetőség lenne bőven, csak meg kéne erőltetni magukat. Most nem sikerült.

Szerintem:

Szerző: Palenyik Krisztián

Hazai bemutató: 2017. január 26.

Forrás és fotó: InterComRelatedPost

A te véleményed is számít!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..